Siber hırsızlar ekrandan giriyor

Hackerların kullanıcıların merakından faydalandığını anlatan suç bilimleri uzmanı İsa Altun, siber hırsızların mekanlara kapıdan değil ekrandan girdiğini söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hayatımızı kuşatan internet pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Özellikle son dönemde ekran üzerinden kullanıcı bilgilerine ulaşan hackerlar pek çok kullanıcıyı mağdur etti. Hackerların kullanıcıların merakından yararlandığını belirten suç bilimleri uzmanı İsa Altun, siber hırsızların mekana kapıdan değil, ekrandan girdiğini söyledi. Türkiye'deki kullanıcıların internette çok hızlı giriş yaptığına dikkat çeken Altun'a göre, kullanıcılar yeterince bilgilenmeden internetin sunduğu bilgi okyanusunda yüzmeye çalışıyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İLE KORUNABİLİRSİNİZ

Bu durumun istismarcılar tarafından kazanca dönüştürülmek istendiğini anlatan Altun, "Siber suçlular masadan kalkmadan suç işliyor. Maalesef bu yöndeki eğilim giderek artıyor. Klasik suçların modası geçiyor. Ekran başında gerçekleştirilen nitelikli siber dolandırıcılık, suçlulara daha kolay geliyor. Bu durumdan ancak teknoloji desteğiyle bilgisayarın bağışıklık sistemi güçlendirilerek ve tehlikeler konusunda bilinçlenerek korunmak mümkün" şeklinde konuştu. Türkiye'de mobil bankacılık müşterilerinin her geçen yıl iki kat artarak 6,7 milyon kişiye ulaştığını belirten Altun, doğru güvenlik uygulamaları ile dijital tehditlerden korunabileceğini söyledi.