14 ilde kitap mütalaası

Atasoy Müftüoğlu'nun öncülüğünde 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek 'Kitap Mütalaası' etkinliği yarın başlıyor. Toplantılarda okunan kitaplar gençlerle tartışılacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yazar ve düşünür Atasoy Müftüoğlu'nun özellikle genç okurlar için seçtiği ve okunmasını tavsiye ettiği kitaplar, Kitap Mütalaası etkinliği kapsamında okurlarla buluşuyor. 12 ay boyunca sürecek projede her ayın ilk Pazar günü Adıyaman, Ankara, Erzurum, İstanbul, Samsun, Van gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 14 ilde kitaplar okunup istişare edilecek.

AMAÇ BUGÜNÜ ANLAMAK

Etkinliğin Genel Koordinatörlüğünü Abdulğaffar Yılmaz yürütecek. Yılmaz projenin hedefini, “Amacımız günümüzün en önemli mütefekkirlerinden Atasoy Müftüoğlu'nun tavsiyeleri doğrultusunda kitaplar okumak, bu şekilde günümüzü ve dünyayı anlamak. Etkinliklerimizin temel noktasını, 'bugün konuşulması gerekenleri konuşmak' şiarı oluşturuyor. İslami ve eleştirel bir bakış açısıyla okuduğumuz kitaplar yoluyla, bir bütünlük çerçevesinde, bugün ve hemen konuşmamız gerekenleri konuşacağız” sözleriyle özetliyor.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye, okunacak kitapların listesine, etkinliklerin gün ve saat bilgilerine www.kitapmutalaasi.com adresinden ulaşmak mümkün.