CNR Kitap Fuarında Kadınlar Günü etkinliği

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'nda Engelsiz Dünya Platformu'nca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için etkinlik düzenlendi.

Haber Merkezi AA
Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Bahçeli, 8 Mart gibi önemli bir günde fuarda bulunmaktan son derece memnun olduklarını anlattı.

Bahçeli, "Birlikte yaşama kültürüne dair sosyal ve kültürel etkinliklerin ne kadar etkili olduğunu, toplumsal yaşam içerisinde kitap ve şiir yazmanın, dünyada hoş bir sada bırakmanın ne kadar önemli olduğunu göstermek için burada bulunuyoruz. Bu vesileyle engelli olan olmayan başta annelerimiz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.

"Engelsiz Kalemler" etkinliğinde kitapseverlerle buluşan engelli kadın yazar Fatma Şahin ise kadınların dezavantajlı gruplar arasında değerlendirilmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Şahin, kadının engelli olması durumunda bu dezavantajın ikiye katlandığını dile getirerek, "Diğer kadınlar daha farklı şeylerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Engelli bir kadın olarak yazarlık yapmayı bir şans olarak değerlendiriyorum. Hayat içerisinde kalma mücadelesi verirken daha da güçleniyorsunuz. Fırsat bulamayan ve özellikle kırsalda yaşayan engelli kadın ve kızların evlerinde sönük kaldıklarını görüyoruz" diye konuştu.

Amerikalı engelli kadın yazar Julia Watts Belser ise kadınların savaşlardan en çok etkilenenler olduğunu dile getirdi.

Kadınların bir aile olduğunu aktaran Belser, "Bütün dünya için barış diliyorum. Barış için, şiddete engel olmak için çalışmalıyız. Kadınlar eğitimde ve sağlıkta eşit haklara sahip olurlarsa orada barış ve mutluluk vardır" dedi.

Konuşmaların ardından fuara katılan engelli kadınlara çiçek takdim edilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Küçükyalı Sevgi Evi çocukları Kafkas danslarından örnekler sergiledi.