2023 seçimleri son anket sonuçları: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti açık ara önde

2023 seçimi için YSK'nın takvimi işliyor. Siyasi partileri milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. 14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan 13. cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. Yurt dışındaki seçmenler oy kullanmaya başladı. Seçim tarihi yaklaştıkça anket sonuçları da gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ son seçim anketine göre, "İlk turda Cumhurbaşkanımız bu seçimi diğer seçimden daha yüksek bir oyla kazanacaktır" dedi. Cumhurbaşkan seçimi en son anket sonuçları da vatandaşların gündeminde. Peki hangi parti ne kadar oy alıyor? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Memleket Partisi, YRP oy oranları kaç? İşte 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Son seçim anket sonuçları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı imzaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçim kararını imzaladıktan sonra şunları kaydetti: "Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biraz önce anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetki ile 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. İnşallah 2 ay sonra ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir." Seçim tartışmaları sürerken bir yandan da kamuoyu araştırma şirketleri de son seçim anket sonuçlarını açıklıyor.

Araştırma şirketi Areda Survey şubat ayı seçim anketini yayınladı. 23-27 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan ankete toplam 3 bin kişi katıldı. Vatandaşlara “Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” ve “Bu pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” soruları yöneltildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları

  1. Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusu yöneltilen 3 bin kişiden yüzde 49,8’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyerek, Erdoğan’a duyduğu güveni gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 21,7 ile ikinci sırada ve Mansur Yavaş yüzde 9,6 ile üçüncü sırada yer aldı.

Hangi parti ne kadar oy alıyor?

Bu pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltilen 3 bin kişiden yüzde 38,5’i tercihini AK Parti’den yana kullandı. CHP yüzde 22,8 ile ikinci sırada, HDP yüzde 10,5 ile üçüncü sırada ve İYİ Parti yüzde 10,4 ile dördüncü sırada yer aldı.

Optimar Araştırma son anket sonuçları

Optimar Araştırma "Yüzyılın Felaketi" diye nitelenen depremin yaşandığı 19-23 Şubat tarihleri arasında 26 ilde 2 bin kişiyle yüz yüze yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.O ankette, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplar şöyle:

  1. AK Parti: Yüzde 40,
  2. CHP: Yüzde 25.7,
  3. İYİ Parti: yüzde 10.1,
  4. HDP: Yüzde 9.6,
  5. MHP yüzde 7.1,
  6. Memleket Partisi: Yüzde 1.7,
  7. Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1.2,
  8. Saadet Partisi: Yüzde 1.2

Cumhurbaşkanı seçimi son anket sonuçları

  1. Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 43.2,
  2. Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 13.5,
  3. Mansur Yavaş: Yüzde 11.8,
  4. Ekrem İmamoğlu: Yüzde 7.4

Erdoğan'ın masasındaki en güncel son anket sonuçları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in açıklamaları şöyle: Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz. Yapılan araştırmalar birbirini test etsin istiyoruz. Alt ve üst eşiklere bakıyoruz. Şu son haftada 3 araştırma bitti AK Parti oy oranı yüzde 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55'i de gördüm.”

AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı ne kadar?

A Haber'de yayınlanan Satır Arası'na konuşan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "AK Parti'nin oyu 2018'den az olmayacak ve oylar 41-42 bandında" dedi. Yavuz, "Başkan Erdoğan'ın oyu ise yüzde 53 civarında" açıklamasını yaptı. Ali İhsan Yavuz şu şekilde konuştu:

"En son Mustafa Şen Başkanımız (AK Parti MKYK ve MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı) anketi açıkladı. En son Mustafa Şen'in anketinde yüzde 41 çıktığını gördük. Bugün yüzde 41'e çıkması demek seçime kadar birkaç puan daha üstüne koyacağı anlamına geliyor ve hep böyledir bu.

Seçime doğru az süre kala kararsızların sayısı azalmaya başladığında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a teveccüh artar. Anketlerde yüzde 37, 39, 40'ları gördük. Şimdi 41 ve 42'yi konuşuyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız ile ilgili ankette oy oranının yüzde 53 olduğunu da gördük. Ben bunun daha da artacağını düşünüyorum.”

Erdoğan ilk turda seçimi kazanır mı?

  1. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yedili Masa tarafından yapılan bazı açıklamaları değerlendiren Dağ, anketlerle ilgili de konuştu. Dağ, "Ben 1-2 yıldır anket yayınlayanları görüyorum. Seçim yaklaştıkça doğru söylemeye başladılar. Seçim yaklaştıkça anketler de bizim önde olduğumuzu söylemeye başladılar. Uluslararası anketler de bunu söylemeye başladı. İlk turda Cumhurbaşkanımız bu seçimi diğer seçimden daha yüksek bir oyla kazanacaktır" dedi.

Areda Survey son seçim anketi kim önde?

Araştırma şirketi Areda Survey’in 10 bin 136 kişinin katımıyla yaptığı Siyasal Eğilim Araştırması’nda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Anket sonuçları Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan güvenini bir kez daha gösterdi. Buna göre seçimlerde vatandaşların tercihi yüzde 50,8 ile Erdoğan.

Areda Survey’in 12-14 Nisan tarihleri arasında yaptığı anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda Erdoğan yüzde 50,8 ile kazanıyor. Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 43,1’de kalırken İnce yüzde 4,5 ve Oğan 1,6 alıyor.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranı kaç?

Anket sonucuna göre vatandaşların aday tercihi %50,8 ile Recep Tayyip Erdoğan olurken birinci turda seçimleri kazanıyor. Seçimlerin ikinci tura kalmasına yönelik cevapta ise %52,6 ile yine Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı. “Bu Pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise verilen cevapta AK Parti %40,4 alarak en yakın rakibi CHP’ye büyük fark attı. CHP’nin %25,5 oy aldığı ankette, Yeşil Sol 10,3, MHP 8,8 ve İYİ Parti 7,6 oy alıyor.

2023 seçimde yarışacak cumhurbaşkanı adayları belli oldu

14 Mart'ta yapılacak seçimlerde yarışacak cumhurbaşkanlığı adayları için 100 bin imza süreci sona erdi. Saat 20.00 itibariyle biten süreç sonunda seçimde yer alacak adaylar da kesinleşmiş oldu. Sonuca göre seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan aday olacak.

Deprem bölgelerinde seçim nasıl yapılacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), depremin vurduğu 11 ilde seçimlerin nasıl yapılacağına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye heyet gönderdi. YSK heyeti, bölgenin şartlarını yerinde görmek için 11 ilde incelemelerde bulunacak.

Deprem bölgesinde yaşayanların seçimde nerelerde nasıl oy kullanacağı, YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netlik kazanacak. Heyet tarafından hazırlanacak rapor YSK'da ele alınacak. Seçimlerde çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması, yıkılan bölgelerdeki sandıkların aynı seçim bölgesinde birleştirilmesi gündeme gelecek.

Hangi il kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, sayıların Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2022 yılı nüfus bilgileri esas alınarak hesaplandığı belirtildi.

  1. İstanbul'un 98 milletvekili ile 3, Ankara'nın 36 milletvekili ile 3, İzmir'in 28 milletvekili ile 2 ve Bursa'nın da 20 milletvekili ile 2 seçim çevresine bölündüğü kaydedildi.

Türkiye'nin 81 ilinin toplamda 600 milletvekili çıkaracağı vurgulandı. Kararda, deprem bölgesindeki milletvekili sayılarının değişmediği de görüldü.

31 Mart 2019 Türkiye Geneli Yerel Seçim Sonuçları

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları - 24 Haziran 2018

10 soruda Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi

Cumhurbaşkanının seçimin yenilenmesi kararı vermesi halinde milletvekili genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi ne zaman başlayacak?

  1. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için oy kullanılacak gümrük kapılarını belirledi. Buna göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 08.00'de başlayacak ve 14 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17.00'de bitecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 20 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 08.00'de başlaması, 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17.00'de bitmesi kararlaştırıldı.

Ankara cumhurbaşkanı seçim sonuçları 14 Mayıs 2023 Milletvekili genel seçim sonucu

İzmir seçim sonuçları: Cumhurbaşkanı, milletvekili seçim genel sonucu oy oranları

İstanbul seçim sonuçları: Cumhurbaşkanı, milletvekili ve yerel seçim sonucu oy oranları


2023 seçimleri E-Devlet seçmen sandık sıra no sorgulama erişime açıldı

Almanya'daki Türkler nerede oy kullanacak? Yurt dışı seçmen için oy verilecek temsilcilikler belli oldu


AK Parti milletvekili adayları belli oldu mu? 2023 seçimi milletvekili adayları


CHP Milletvekili adayları listesi açıklandı mı?


MHP milletvekili aday listesi 2023 açıklandı mı?

Memleket Partisi milletvekili aday listesi 2023 belli oldu mu?

İYİ Parti Milletvekili aday listesi açıklandı mı?

Yeniden Refah Partisi (YRP) milletvekili adayları listesi belli oldu mu? 14 Mayıs 2023 seçimi

2023 seçimleri için oy kullanılacak gümrük kapıları belli oldu

2023 seçimi cumhurbaşkanı adayları isim listesi

https://www.youtube.com/embed/_00y1ACXMSE