AÖL 2. dönem sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir? 2024 Açık lise 2. dönem sınav giriş belgesi sorgulama

AÖL sınav giriş yerleri, Mart ayı yaklaşırken öğrenciler tarafından merak ediliyor. Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları 16-17 Mart 2024 tarihlerinde uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen sınav 3 oturumda düzenlenecek. AÖL 2. dönem sınav giriş belgesi https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden yayınlanacak. Açık lise 2. dönem sınavları ne zaman, saat kaçta? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgesi yayınlandı mı, sınav yeri nasıl öğrenilir? Açık lise 2. dönem sınav giriş belgesi sorgulama...

Haber Merkezi Yeni Şafak
AÖL

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte gözler sınav yerlerine çevrildi. Öğrencilerin AÖL sınav giriş belgelerini sınav günü yanında bulundurması gerekiyor. Peki, AÖL 2. dönem sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir?

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Sınavlarının sınav giriş belgeleri 11.03.2024 tarihinden itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim sisteminde yayımlanmaya başladı.

AÇIK LİSE SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile girerek sınav giriş belgelerini alabilecek.Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğrafı olmadığı için sınav giriş belgesini alamayan öğrenciler ise; kendilerine en yakın irtibat büroları aracılığı ile (Halk Eğitimi Merkezleri, Yurt Dışı İrtibat Büroları, KKTC ) Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine fotoğraflarını 15.03.2024 tarihi mesai bitimine kadar yüklettirdikten sonra sınav giriş belgelerini alabilecek.

Sistemde fotoğrafı olmayan öğrenciler 15.03.2024 tarihi mesai bitimine kadar fotoğrafını yüklettirdikten sonra sınav giriş belgelerini alabilecek.

AÖL sınavına katılım sağlayacak adaylar öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile;

- Açık öğretim liseleri için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

- Açık Öğretim Ortaokulu için https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx

internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabilecek.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

AÇIK LİSE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Üç oturum halinde gerçekleşecek AÖL sınavlarının tarihleri şu şekilde:

1. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da

2. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,

3. Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da olacak.

Sınava katılacak adaylar, 11 Mart 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden sınav giriş belgelerini elde edecek.

Sınava dair sorular ve cevap anahtarları da 21 Mart 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr, adreslerinden yayımlanacak.


Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav tarihleri belli oldu! 2024 MEB AÖL 2. Dönem sınav takvimi