Bitlis iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 Bitlis iftar vakitleri

Bitlis 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Bitlis iftar vakti, Bitlis akşam ezanı, akşam namazı ve Bitlis namaz vakitleri belli oldu. Bitlis'te oruç tutan Müslümanlar için Bitlis akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı Bitlis imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vakitleri haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bitlis iftar vakti

Bitlis'da Ramazan ayı boyunca oruç tutanların merak edeceği iftar saatleri belli oldu. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. Bitlis akşam ezanı, akşam namazı ve Bitlis namaz vakitleri haberimizde.

Bitlis iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

Bitlis imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 Bitlis namaz vakitleri ve Bitlis imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Bitlis İftar ve Akşam Ezanı Vakti

Bitlis İmsakiye 2024

Ramazan ne zaman, hangi gün başlıyor 2024?

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

İlk iftar ne zaman 2024?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

Bitlis'te ilk iftar saat kaçta 2024?

Bitlis'te Ramazan ayının ilk iftarı, 11 Mart Pazartesi günü saat 18:21'de akşam ezanının okunmasıyla birlikte gerçekleşecek. Bu zaman diliminde ilk oruç da açılmış olacak.

Bitlis'te ilk teravih namazı ne zaman 2024?

Bitlis'te 10 Mart Pazar günü yatsı ezanı 19:37'de okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün 2024?

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı'nın önemli günleri:

  1. 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü (yarım gün tatil)
  2. 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı'nın 1. Günü
  3. 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı'nın 2. Günü
  4. 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

Bitlis'in Tarihi

Bitlis, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bir şehirdir. Antik çağlardan itibaren Urartular, Persler, Romalılar ve Bizanslılar gibi çeşitli medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. Osmanlı döneminde de önemli bir yerleşim merkezi olmuş ve çeşitli kültürel miraslara ev sahipliği yapmıştır.

Bitlis'in Coğrafi Konumu

Bitlis, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Muş, Van, Siirt ve Batman gibi illerle komşudur. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Bitlis, çevresindeki dağlarla çevrili bir vadi içerisinde yer alır.

Bitlis'in Nüfusu

Bitlis, Türkiye'nin önemli illerinden biri olmasına rağmen nüfusu diğer büyük şehirlere göre daha azdır. 2022 itibarıyla nüfusu 350 bin civarındadır. Şehir, tarım, hayvancılık, ticaret ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Bitlis'in Posta Kodu

Bitlis'in posta kodu 13000'dir. Bitlis'in farklı bölgeleri ve mahalleleri için özel posta kodları bulunmaktadır.


Bitlis Ramazan imsakiyesi 2024 namaz vakitleri, sahur, iftar, akşam ezan saati