Emirgazi Seçim Sonuçları 2024 - Konya Emirgazi Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Emirgazi Oy Oranları Sonuçları

Konya Emirgazi Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Emirgazi yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Emirgazi seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Emirgazi seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Emirgazi seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Emirgazi seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Emirgazi Seçim Sonuçları 2024

Emirgazi Yerel seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları YENİŞAFAK seçim 2024 sayfasında yer alacak. Üstelik sadece 31 Mart 2024 yerel seçimlerini değil, önceki yıllarda yapılan seçim sonuçlarını da tek sayfadan takip edebilecek, karşılaştırma yapabileceksiniz.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Konya EMİRGAZİ Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

Emirgazi 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Nurişen Koçak %63,8

SAADET - Dursun Ali Yaşa %33,6

CHP - Dursun Döleker %1,69

BTP - Figen Teke %0,42

DP - Mustafa Şafak %0,30

Emirgazi 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

İYİ Parti Ahmet Emir Cingöz - (Konya / Emirgazi)

Zafer Partisi Alptigin Türkeş Altunışık - (Konya / Emirgazi)

Cumhuriyet Halk Partisi Çağdaş Özgür Yakar - (Konya / Emirgazi)

Demokrat Parti Fettah Karakuş - (Konya / Emirgazi)

Yeniden Refah Partisi Mesut Mertcan - (Konya / Emirgazi)

Emirgazi Hakkında

Konya ilinin Emirgazi ilçesi, merkeze yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta yer alır ve 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 15,000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Coğrafi olarak, ilçe genellikle dağlık ve engebeli araziye sahiptir, ancak bazı bölgelerde ovalar da bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık, ilçenin ekonomisinde önemli bir rol oynamaktadır. Tarihi açıdan, Emirgazi bölgesi antik çağlardan beri çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar gibi çeşitli kültürlere tanıklık etmiştir. İlçede bulunan tarihi eserler arasında antik kent kalıntıları, tarihi camiler ve hanlar bulunmaktadır. Emirgazi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle dikkat çeken ancak nüfusu açısından daha küçük ölçekli bir Konya ilçesidir.


Konya Emirgazi seçim sonuçları 2023: Emirgazi Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranı kaç?

Seçim 2019 | Konya Emirgazi Yerel Seçim Sonuçları - CANLI