Gümüşhane Belediye Başkanı Kim Oldu? Seçimi Kim Kazandı Kim Kazandı Ercan Çimen Mi Vedat Soner Başer Mi?

Gümüşhane seçim sonuçları merak ediliyor. 21.324 seçmenin kayıtlı olduğu Gümüşhane’de seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. Gümüşhane seçim sonuçları 2024 ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Gümüşhane adayı Ercan Çimen ile MHP adayı Vedat Soner Başer arasında geçiyor. Gümüşhane ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Gümüşhane seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gümüşhane Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Gümüşhane belediyesi için yarışan Ercan Çimen ve Vedat Soner Başer seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Gümüşhane’de oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Gümüşhane seçimi Ercan Çimen ve Vedat Soner Başer arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Gümüşhane seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Ercan Çimen mi Vedat Soner Başer mi kazandı?

31 Mart Gümüşhane yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Ercan Çimen ve Vedat Soner Başer’in Gümüşhane’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Ercan Çimen ve Vedat Soner Başer 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Gümüşhane Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Ercan Çimen - Vedat Soner Başer yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Ercan Çimen ve MHP adayı Vedat Soner Başer oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Ercan Çimen - Vedat Soner Başer oy oranı

Gümüşhane Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Ercan Çimen kimdir?

Gümüşhane'de 1966 yılında doğan Ercan Çimen, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Aile şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak iş hayatına atılan Çimen, çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Siyasete Doğru Yol Partisinde başlayan Çimen, belediye meclis üyeliği ve belediye başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı yapan Çimen, 2014 ve 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Gümüşhane Belediye Başkanı seçildi. Ercan Çimen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vedat Soner Başer kimdir?

Gümüşhane'de 1974 yılında doğan Vedat Soner Başer, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1998'de mezun oldu. Gümüşhane'de eczacılık yapan ve Türkiye Eczacılar Birliği İl Temsilciliği görevini üstlenen Başer, Milliyetçi Hareket Partisinde çeşitli kademelerde görev aldı.

Başer, iyi derecede Latince, orta düzeyde ise İngilizce bilmektedir.

Gümüşhane Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Abdulkerim Zırığ - (Gümüşhane)
  2. Saadet Partisi Akın Demir - (Gümüşhane)
  3. İYİ Parti Ali Ateş - (Gümüşhane)
  4. Hak ve Özgürlükler Partisi Aydın Özatlı - (Gümüşhane)
  5. Bağımsız Türkiye Partisi Aytaç Gündüz - (Gümüşhane)
  6. Cumhuriyet Halk Partisi Bedri Ağaç - (Gümüşhane)
  7. Türkiye Komünist Hareketi Bora Çolakoğlu - (Gümüşhane)
  8. Halkın Kurtuluş Partisi Duran Koç - (Gümüşhane)
  9. Adalet ve Kalkınma Partisi Ercan Çimen - (Gümüşhane)
  10. Millet Partisi Fevzi Ülker - (Gümüşhane)
  11. Zafer Partisi Göktuğ Gürler - (Gümüşhane)
  12. Büyük Birlik Partisi Hacı İsmail Şahin - (Gümüşhane)
  13. Demokrasi ve Atılım Partisi Hamza Çakır - (Gümüşhane)
  14. Demokratik Sol Parti İrem Gamze Demirci - (Gümüşhane)
  15. Hür Dava Partisi Mehmet Kabayel - (Gümüşhane)
  16. Demokrat Parti Şerif Akıntürk - (Gümüşhane)
  17. Milliyetçi Hareket Partisi Vedat Soner Başer - (Gümüşhane)
  18. Yeniden Refah Partisi Yusuf Çimen - (Gümüşhane)
  19. Anadolu Birliği Partisi Zekai Araz - (Gümüşhane)
  20. Adalet Partisi Zeynel Abidin Çorlu - (Gümüşhane)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Oy Nasıl Kullanılır?

- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

- Cep telefonuyla kabine girmeyin.

- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

- Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

- Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Oy Kullanacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

- Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

- Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfamızın "Nerede Oy - Kullanacağım" bölümünden öğrenebilirsiniz.

- Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

- Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir), Askeri öğrenciler, Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamazlar.

Gümüşhane hakkında genel bilgiler

Gümüşhane, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde, ancak coğrafi olarak daha çok Doğu Karadeniz bölümünde yer alır. Küçük ve şirin bir il olan Gümüşhane, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve zengin maden yataklarıyla tanınır. İl, adını geçmişte bölgede yapılan gümüş madenciliğinden alır. İşte Gümüşhane hakkında daha fazla bilgi:

Coğrafya ve İklim

Gümüşhane, dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. Zigana Dağı, bölgenin en bilinen doğal güzelliklerinden biridir ve kış sporları için popüler bir destinasyondur. İlde karasal iklim hakimdir; yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer.

Ekonomi

Gümüşhane'nin ekonomisi, madencilik, tarım ve son yıllarda gelişmekte olan turizm üzerine kuruludur. Bölge, özellikle gümüş ve bakır madenleri ile tarihsel olarak önem taşımıştır. Tarım açısından ise en çok pestil ve köme üretimi ile tanınır. Bu geleneksel tatlılar, bölgeye özgü meyvelerden yapılarak tüm ülke genelinde popülerdir.

Tarih ve Kültür

Gümüşhane, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bölgede Urartular, Persler, Roma ve Bizans İmparatorluğu gibi tarih sahnesinde önemli yer tutmuş uygarlıkların izlerine rastlamak mümkündür. Santa Harabeleri, bölgenin en önemli tarihi kalıntılarından biridir ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşır.

Turizm

Gümüşhane, doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile dikkat çeker. Karaca Mağarası, bölgenin en ünlü doğal güzelliklerinden biridir ve ziyaretçilere eşsiz bir mağara deneyimi sunar. Zigana Dağı, hem trekking hem de kış sporları için idealdir. Limni Gölü Tabiat Parkı ise doğaseverlerin uğrak noktalarından biridir.

Yemek Kültürü

Gümüşhane mutfağı, Karadeniz mutfağının zenginliklerini yansıtır. Özellikle pestil ve köme, ilin simgesi haline gelmiş geleneksel tatlılardır. Bunun yanı sıra, bölgede yetişen organik ürünlerle hazırlanan yemekler de oldukça lezzetlidir.

Gümüşhane, zengin tarihi, doğal güzellikleri ve kendine özgü lezzetleri ile ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunan bir ilimizdir.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları