İzmir'i Kim Hangi Aday Kazandı? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kim Oldu? Hamza Dağ Mı Cemil Tugay Mı?

İzmir seçim sonuçları merak ediliyor. 3.459.970 seçmenin olduğu İzmir’de seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 İzmir seçim sonuçları ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ ile CHP adayı Cemil Tugay arasında geçiyor. İzmir büyükşehir seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 İzmir seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
İzmir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

İzmir büyükşehir belediyesi için yarışan Hamza Dağ ve Cemil Tugay seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 3.459.970 seçmenin olduğu İzmir’de oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 İzmir seçimi Hamza Dağ ve Cemil Tugay arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte İzmir seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Hamza Dağ mı Cemil Tugay mı kazandı? 2024 Hatay seçim sonuçları

31 Mart İzmir yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Hamza Dağ ve Cemil Tugay’ın İzmir’de ilçe ilçe aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı İzmir büyükşehir seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Hamza Dağ ve Cemil Tugay 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

İzmir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Hamza Dağ - Cemil Tugay yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti’nin adayı Hamza Dağ ve CHP’nin adayı Cemil Tugay aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Hamza Dağ - Cemil Tugay oy oranı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Hamza Dağ kimdir?

Hamza Dağ, 1980'de Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. Simav İmam Hatip Lisesi’nden 1996 yılında mezun olan Dağ, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Dağ, 3 Şubat 2008’de yapılan 3. Olağan Kongre’de İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2011 seçimleri ile 24. Dönem İzmir Milletvekilliğine seçilen Dağ, 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrar İzmir Milletvekili seçilerek TBMM’de görev aldı. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 döneminde Seçim İşleri Birimi’nde başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Dağ, 2017-2021 döneminde AR-GE’den sorumlu genel başkan yardımcılığı, 24 Mart 2021’den itibaren de tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. İngilizce bilen Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Cemil Tugay kimdir?

Cemil Tugay, 1967 yılında Van'da dünyaya geldi. İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980'de, lise bölümünden ise 1983'te mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yapan Tugay, 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı. Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yapan Tugay, 2009'da Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı. 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan Tugay, 2010'dan bu yana CHP'de çeşitli görevlerde yer aldı, parti çalışmalarına katıldı. Tugay, 2015 yılında Genel Merkez atamasıyla CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda önce bilişim sorumlusu daha sonra seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Tugay, evli ve 3 çocuk babasıdır

İzmir Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Akın Birdal - (İzmir)
  2. Anavatan Partisi Ali Sungur - (İzmir)
  3. Adalet Birlik Partisi Ayperi Köseoğlu - (İzmir)
  4. Bağımsız Adaylar Barış Ürkmeyen - (İzmir)
  5. Demokrat Parti Burcu Bostancıoğlu - (İzmir)
  6. Yeniden Refah Partisi Cemal Arıkan - (İzmir)
  7. Cumhuriyet Halk Partisi Cemil Tugay - (İzmir)
  8. Bağımsız Adaylar Cüneyt Aker - (İzmir)
  9. Memleket Partisi Cüneyt Oğuz - (İzmir)
  10. Türkiye Komünist Hareketi Deniz Çelik - (İzmir)
  11. Bağımsız Adaylar Ege Öncü - (İzmir)
  12. Adalet ve Kalkınma Partisi Hamza Dağ - (İzmir)
  13. Anadolu Birliği Partisi Hüseyin Han - (İzmir)
  14. Demokratik Sol Parti Kemal Cem Pülten - (İzmir)
  15. Emek Partisi Kemal Köroğlu - (İzmir)
  16. Bağımsız Adaylar Menderes Bozkurt - (İzmir)
  17. Saadet Partisi Mustafa Erduran - (İzmir)
  18. Zafer Partisi Naşit Birgüvi - (İzmir)
  19. Halkın Kurtuluş Partisi Özler Çakır - (İzmir)
  20. Hak ve Özgürlükler Partisi Sait Demir - (İzmir)
  21. Türkiye Komünist Partisi Savaş Sarı - (İzmir)
  22. Demokrasi ve Atılım Partisi Serap Karaosmanoğlu - (İzmir)
  23. Vatan Partisi Serhan Bolluk - (İzmir)
  24. İYİ Parti Ümit Özlale - (İzmir)
  25. Bağımsız Adaylar Umut Cesurer - (İzmir)
  26. Bağımsız Adaylar Yasin Demirkıran - (İzmir)
  27. Bağımsız Türkiye Partisi Yüksel Odabaşı - (İzmir)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

İzmir hakkında genel bilgiler

İzmir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan ve ülkesinin üçüncü en büyük şehri olan bir metropoldür. Zengin tarihi, sıcak iklimi, geniş kıyı şeridi, canlı sosyal hayatı ve hoşgörülü kültürü ile bilinir. Tarihi, antik çağlardan günümüze kadar uzanan İzmir, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır; bu da şehrin zengin kültürel mirasını ve çeşitliliğini açıklar.

Tarihi ve Kültürel Miras

Efes Antik Kenti: İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alan Efes, antik dünyanın en önemli metropollerinden biriydi. Artemis Tapınağı gibi dünyanın Yedi Harikası'ndan birine ev sahipliği yapmıştır.

Agora: İzmir'in merkezinde yer alan Agora, antik Smyrna'nın kalbiydi ve günümüzde hâlâ etkileyici kalıntılar arasında gezinti yapabilirsiniz.

Kemeraltı Çarşısı: Tarihi ve kültürel dokusuyla İzmir'in en ünlü alışveriş ve sosyal alanlarından biridir. Dar sokakları, tarihi hanları, camileri ve kiliseleri ile ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar.

Doğal Güzellikler ve Sosyal Hayat

Kordonboyu: Alsancak'ta yer alan Kordonboyu, deniz kenarında yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya palmiyelerin altında oturup manzarayı izlemek için mükemmel bir yerdir.

Çeşme ve Alaçatı: İzmir'e bir saatlik mesafede yer alan Çeşme ve Alaçatı, mavi bayraklı plajları, sörf merkezleri, tarihi taş evleri ile ünlüdür.

Gastronomi

İzmir mutfağı, Ege'nin zengin bitki örtüsünden faydalanır ve zeytinyağlı yemekleri, deniz ürünlerini ve ot yemeklerini içerir. Boyoz, kumru, gevrek (simit) gibi yerel lezzetler, şehrin simgesel yiyeceklerindendir.

Ekonomi ve Yaşam

İzmir, tarım, ticaret, turizm ve sanayi alanlarında Türkiye'nin önemli merkezlerinden biridir. Uluslararası fuarlar, sanat festivalleri ve kültürel etkinlikler, şehrin dinamik ve yenilikçi ruhunu yansıtır. Aynı zamanda, eğitim ve sağlık hizmetleri açısından da gelişmiş bir altyapıya sahiptir.

İzmir, tarihi mirası, doğal güzellikleri, lezzetli mutfağı ve canlı sosyal hayatıyla Türkiye'nin en çekici şehirlerinden biridir, hem yerli hem de yabancı turistler için popüler bir destinasyondur.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları