Seçim sonuçlarına göre Murat Kurum kaç oy aldı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Murat Kurum oy oranı

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için 61 milyon 441 bin 882 vatandaş sandık başında yerini aldı. Seçim sonuçlarına göre yeni İstanbul Büyükşehir Başkanı da belli olacak. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum oldu. Peki, seçim sonuçlarına göre AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum kaç oy aldı? İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Murat Kurum'un aldığı oy oranı...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Murat Kurum

31 Mart 2024 Yerel seçimleri bugün erçekleştiriliyor. Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için adayların oy oranları merak ediliyor. AK Parti'nin adayı olan Murat Kurum seçim sonuçlarına göre kaç oy aldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2024 Yerel Seçim Adayları

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ: MURAT KURUM

İYİ PARTİ: MEHMET SATUK BUĞRA KAVUNCU

MEMLEKET PARTİSİ: EMRE BERK HACIGÜZELLER

ANAVATAN PARTİSİ: UMUT ÇINAR

DEMOKRATİK SOL PARTİ: NESİM PAKIR

YENİDEN REFAH PARTİSİ: MEHMET ALTINÖZ

HALKLARIN EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ: MERAL DANIŞ BEŞTAŞ

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ: ORHAN GÖKDEMİR

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ: OSMAN TEKİN

ZAFER PARTİSİ: AZMİ KARAMAHMUTOĞLU

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ: ZİYA İNCEDERE

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ: CİHAN ERDOĞANYILMAZ

YENİ TÜRKİYE PARTİSİ: BURHANETTİN AKTÜRK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ: EKREM İMAMOĞLU

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ: MUSTAFA AYTAŞ

OCAK PARTİSİ: OSMAN ÇELİK

ADALET BİRLİK PARTİSİ: MUHARREM MUTLU

MİLLET PARTİSİ: HASAN HÜSNÜ GÜNER

MİLLİ YOL PARTİSİ: HÜSEYİN IŞIK

DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ: İDRİS ŞAHİN

SAADET PARTİSİ: BİROL AYDIN

VATAN PARTİSİ: İBRAHİM OKAN ÖZKAN

BAĞIMSIZ: VEDAT TAYLAN YILDIZ

BAĞIMSIZ: YÜKSEL ÖZDEN

BAĞIMSIZ: ADEM BAYRAKTAR

BAĞIMSIZ: MEMET ALİ AYDOĞMUŞ

BAĞIMSIZ: BURAK EMRE ÇETİN

BAĞIMSIZ: MİRHAT TEKİN BRUSK

BAĞIMSIZ: AHMET SOYTÜRK

BAĞIMSIZ: ORHAN ÇEBİ

BAĞIMSIZ: MERVE KARATAŞ

BAĞIMSIZ: GÜVEN AKICI

BAĞIMSIZ: AHMET BİRİKMEN

BAĞIMSIZ: YAŞAR POLAT

BAĞIMSIZ: HABİP AKSU

BAĞIMSIZ: İSHAK AKBAY

BAĞIMSIZ: HÜLYA KAVUZLU KARAMAN

BAĞIMSIZ: VEDAT ÖZTÜRK

BAĞIMSIZ: GALİP MENTEŞE

BAĞIMSIZ: CEMAL TARANCI

BAĞIMSIZ: POLAT ERDOĞAN

BAĞIMSIZ: FATMA RAGİBE KANIKURU LOĞOĞLU

BAĞIMSIZ: HÜSEYİN DURMAZ

BAĞIMSIZ: SENA ELEST AKINCI

BAĞIMSIZ: UĞUR ETLİK

BAĞIMSIZ: ATAKAN BOZYAYLA

BAĞIMSIZ: BİLEN AKPINAR

BAĞIMSIZ: ÖMER KARVAN

BAĞIMSIZ: ABDULLAH ARLİ

AK Parti İstanbul Belediye Başkanı Adayı 2024

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu.

2024 seçim sonuçlarına göre Murat Kurum kaç oy aldı?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Kurum'un aldığı oy oranı yenişafak seçim sayfası üzerinde anbean açıklanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasağının kaldırmasının hemen ardından Murat Kurum'un İstanbul'da ilçe ilçe aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden yasağın kaldırılmasıyla birlikte parti ve adayların yüzde kaç oy aldığını sorgulayabilirsiniz.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI 2024

31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum oldu. Murat Kurum, 48 yaşında ve Ankara doğumlu. Mayıs 2023’te AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2007 yılında yüksek lisansını "Kentsel Dönüşüm" alanında tamamladı.

1999-2005 yıllarında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. Çalışkanlığıyla öne çıktı ve kariyer basamaklarını hızla çıktı. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı.

Türkiye genelinde aynı anda birçok şantiyenin sorumluluğunu aldı

2003 Bingöl depreminde şantiye şefliği yaptı. Depremzedelere evlerini teslim etmek için çalıştı. 180 günde 250’ye yakın dairenin tamamlanmasını sağladı.

2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2012 arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzmanlık görevlerini üstlendi.

Aynı anda İstanbul içinde 100, Türkiye’nin çeşitli illerinde ise 25'in üzerinde şantiyenin sorumluluğunu üstlendi.

2009 yılında Emlak Konut’un Genel Müdürü oldu

2009 yılından itibaren T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini icra etti.

Murat Kurum, 25 bin konutu bulunan Emlak Konut’a göreve geldikten sonra konut sayısını yüz binlere ulaştırdı ve Emlak Konut’u orta ve orta üstü lüks konutlarda bir marka haline getirdi.

Başarılarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenini kazandı

Türkiye’de yapılmış en büyük halka arzlardan birine Emlak Konut'ta imza attı. Bu sayede yurt dışından 2 milyar doların üzerinde para ülke ekonomisine kazandırıldı.

Siyasete girene kadar inşaat sektöründe başarılı görevler üstlendi. Çevre ve şehircilik alanında tecrübe kazandıktan sonra başarılarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvenini kazandı ve siyasete adım attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

81 kente 450’yi aşkın ziyaret gerçekleştirdi. Kentsel dönüşümlere, sosyal konutlara, meydan düzenlemelerine yerinde karar verdi.

Bakanlığın ismi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki ‘Sıfır Atık’ projelerinde aktif olarak yer aldı. Atıksız yaşam ve iklim değişikliği konusundaki hassasiyetini her fırsatta dile getirdi. Bakanlık tanımına 'İklim Değişikliği'nin eklenmesini sağladı.

Görevi boyunca TOKİ ile birçok sosyal konut kampanyaları hazırladı, 365 bin sosyal konutun yapımını sağladı. Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan kentlerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirdi.

Asrın felaketinde ilk saatlerden itibaren bölgedeydi

2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından ilk saatlerden itibaren uzun süre bölgede kalarak geçici yaşam alanlarının kurulmasını, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı.

Murat Kurum önderliğinde şehrin dokusuna uygun yeni yerleşim yerleri en hızlı ve en doğru alanlarda belirlendi, hızla inşaatlar başlatıldı. Deprem bölgesindeki açıklamalarında “Yeni bir şehircilik destanı yazacağız” sözleri dikkat çekti.

Deprem bölgesinde TOKİ binalarının sağlam kaldığını vurguladı. Nasıl sağlam kaldığına "Doğru zemin, doğru teknikle" sözleriyle açıklık getirdi. Depremin olduğu şubat ayının sonunda inşaatları başlattı.

Bakanlık görevi boyunca başta birçok büyükşehir olmak üzere 45 şehir meydanını, tarihi ve kültürel kimliğini bozmadan aslına uygun olarak restore ettirdi. 484 millet bahçesinin yapımını başlattı, İstanbul’da 39 millet bahçesi yapımını başlattı, bakanlığı döneminde 13’ünü tamamladı.

"İstanbul'un kentsel dönüşümü terörle mücadele kadar önemli"

Bina sağlamlığına ve olası depremlere karşı bir mühendis gözüyle Bakan Kurum, İstanbul’un kentsel dönüşüme ilişkin, şöyle konuşmuştu:

"İstanbul'un dönüşümü milli güvenlik, egemenlik meselesi. Bu kadar net. Terörle mücadele ne kadar önemliyse İstanbul'un dönüşümü de o kadar önemli”

Ortaya çıkardıkları ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası’ ile rekor başvuru alındı.

"İstanbullu hiçbir kardeşim riskli yapıda oturmayacak"

"Yarısı Bizden" kampanyasını şöyle anlatmıştı:

"Size söz, bu aziz şehirde 5 yıl içerisinde hiçbir riskli yapı kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. İstanbullu hiçbir kardeşim riskli yapıda oturmayacak. Hiçbir gencimiz, güvensizlik hissetmeyecek. Hiçbir annemiz, babamız yastığa başını tedirgin bir şekilde koymayacak."

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle:

AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

OY verme işlemi saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

31 Mart 2024 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'de sona erdi.

2024 Yerel Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Seçim yasaklarının kalkmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçim sonuçları saat 21.00 itibariyle kamuoyu ile paylaşılmaya başlanacak. Ancak tam seçim sonuçlarının sandıklardan çıkan oyların sayımının bitmesinin ardından belli olması bekleniyor.


Murat Kurum: Anketlerde iki puan öndeyiz

İstanbul adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı