Yürürken telefon kullananların karşısına uyarı çıkacak

Yeni Digital Welbeing güncellemesiyle birlikte yürürken yola bakmak yerine telefona bakan kullanıcılar belirli periyotlarla uyarılıyor. Böylece dikkat dağınıklığının önlenmesi amaçlanıyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Google Welbeing

Google, bugün erken saatlerde Digital Welbeing uygulamasının beta sürümünü Google Play Store'da kullanıma açtı. Güncelleme ilk bakışta herhangi bir özellikeklemeyiiçermesede yürürken telefonu kullanmaya engel olacak Uyarılar adlı yaklaşan bir özellik fark edilmiş durumda.

Ekrangörüntülerinden rahatlıkla anlaşılabildiği gibi Uyarı özelliği aslında insanların yürürken telefonkullanmayıbırakmalarını temel alıyor. Yani aslında bu seçeneğe dokunduğunuzda şu açıklamayı içeren bir kurulum ekranı açılıyor:

    Uyarıyla adımızı izleyin. Telefonunuzu kullanırken yürüyorsanız, etrafınızdakilere odaklanmanız için bir hatırlatıcı alın. Dikkatli kullanın. Uyarı, dikkat vermenin yerini almaz.

Yani aslında kısa bir özet geçmek gerekirse kullanıcı yürürken telefonu kullandığında çeşitli zaman aralıklarıyla uyarılacak. Böylece yürürkendikkatdağılmasınınönünegeçilmesi hedefleniyor.

Android 12'nin tanıtım tarihi netleşti

Android 12 ile birlikte akıllı otomatik döndürme özelliği geliyor

Android 12'de yepyeni bir depolama özelliği geliyor

Android 12'de tüm sensörler hızlıca kapatılabilecek