|

Türk dünyasının en güzel sesleri

Aa
00:00 - 31/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 21:53 - 30/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk dünyasının en güzel sesleri
Türk dünyasının en güzel sesleri

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nca düzenlenen 'Türk Dünyası 9. Ses Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, İstanbul Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen 'Türk Dünyası Çocuk Şöleni' kapsamında gerçekleştirilen yarışma, Fatih'teki Halk Eğitim Merkezi Konser Salonu'nda yapıldı. Törende konuşan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan, yarışmaya katılanların tarihe geçtiğini belirterek, yarışmacıların Türk dünyasında ortak bir dilin konuşulması yönünde atılan büyük adımlara katkıda bulunduğunu, onlarla gurur duyulması gerektiğini söyledi.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Konuşmanın ardından Kazakistan, Çuvaşistan, Dağıstan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan, Yakutistan, Şor Türkleri, Bulgaristan, Gagauz, Kalmuk Türkleri, İran ve Türkmenistan'dan gelen yarışmacılar performanslarını sergiledi. Jürinin değerlendirmesi sonucu Gagauz bölgesinden katılan Veçışlav Radulof 'Karagöz' şarkısıyla birinci, Tataristan'dan Victoria Ruzakova 'Kazanım Nurli Kala' şarkısıyla ikinci ve Kalmuk Türklerinden Janna İçgeyeva 'Ulan Ulan Alçurta (Kırmızı Şarap)' şarkısıyla üçüncü oldu.

Yarışmanın teşvik ödüllerine ise Kazakistan'dan Şemsudin Kanat 'Menim Yelim', İran'dan Sehend Abbasi 'Yaralıyam' ve Şor Türklerinden Viktoria Kiskorova 'Altınkök (Guguk Kuşu)' şarkısıyla değer görüldü.

Dereceye girenlere tam altın, teşvik ödüllerine layık görülenlere çeyrek altın, diğer yarışmacılara ise katılım belgesi verildi.


Kardeşlik Olimpiyatları başladı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 'İnsanlık el ele, bayram o bayram olur' sloganıyla 135 ülkeden 1500 öğrencinin katılımıyla düzenlenen '10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları', Four Seasons Oteli'ndeki açılış töreniyle başladı. Beyazıt Öztürk'ün sunuculuğunu yaptığı törende, olimpiyatlara katılan çocuklardan oluşan koro 'İnsanlık el ele, bayram o bayram olur' şarkısını söyledi. Törende daha sonra teker teker sahneye çıkan çocuklar, 'Aziz İstanbul', 'Ötme bülbül', 'Bir teselli ver', 'Kafama sıkar giderim', 'Gamzedeyim', 'İkimiz bir fidanın' şarkılarını seslendirerek, yöresel halk oyunları gösterilerini sergiledi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, törende yaptığı konuşmada, insanlık ailesinin bu gençlerini Türk bayrağı altında toplayan böyle bir organizasyonu yapanları kutladı.


12 yıl önce