Yangınlara karşı ormanı demir kapı ile kapattılar

11:26, 02/07/2025, Çarşamba
IHA
Yangınlara karşı ormanı demir kapı ile kapattılar
İmamköy sakinlerinden Azim Memiş, alınan karardan memnun olduklarını belirterek, "Muhtarımıza teşekkür ederiz. Orman yangınlarını önlemek için çok yerinde bir adım atıldı. Önüne gelen piknik yapamayacak. Arazilerimiz ve doğamız için büyük bir önlem oldu" dedi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı İmamköy Mahallesi'nde yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı dikkat çeken bir önlem alındı. Mahalle muhtarlığı, vatandaşların hafta sonları yoğun şekilde mangal yaptığı ormanlık alana çıkan yolu demir kapı ile kapatarak, araç girişini yasakladı.

Yaz aylarında sık sık yangınla mücadele etmek zorunda kalan Aydın'da kurumların yanı sıra mahalle muhtarları ve vatandaşlar da kendi imkânlarıyla önlem alıyor. İmamköy Mahallesi'nin üst kesiminde yer alan ormanlık bölge, özellikle hafta sonları piknikçiler tarafından sıkça ziyaret ediliyordu. Ancak mangal ve semaver yakılması nedeniyle bölgede yangın riski artınca mahalle muhtarı Şahin Evran harekete geçti. Muhtar Evran, ormanlık alana çıkan yolu demir bir kapı ile kapatıp kapıya kilit vurdu.


Evran, daha önce bölgede büyük bir yangın yaşandığını hatırlatarak, "Bundan 5-6 sene önce burada çok büyük bir yangın atlattık. Yüzlerce zeytin, binlerce incir ve çok sayıda hayvan telef oldu. Yakın zamanda yine bölgede yangın çıktı. Bu durumu köylülerimizle görüştük ve böyle bir önlem alma kararı verdik. Kapının anahtarlarını çoğaltarak bölgede bahçesi ya da tarlası olan vatandaşlara dağıtacağız. Ama artık piknik için kimse bu ormanlık alana araçla çıkamayacak" dedi.


Uygulamanın ardından bölgeye mangal yapmaya gelen vatandaşlar, kapalı yol nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Kararın ardından orman içi araç trafiği büyük ölçüde azaldı.


Mahalleli uygulamadan memnun


İmamköy sakinlerinden Azim Memiş, alınan karardan memnun olduklarını belirterek, "Muhtarımıza teşekkür ederiz. Orman yangınlarını önlemek için çok yerinde bir adım atıldı. Önüne gelen piknik yapamayacak. Arazilerimiz ve doğamız için büyük bir önlem oldu" dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026