Yine Boğaziçi yine skandal: Tijen Mergen'in Müslümanları hedef alan alçak sözlerine tepki çığ gibi büyüyor

15:03, 21/07/2026, SalıG: Güncelleme: 15:04, 21/07/2026, Salı
Diğer
Yine Boğaziçi yine skandal: Tijen Mergen'in Müslümanları hedef alan alçak sözlerine tepki çığ gibi büyüyor
Tijen Mergen'in Müslümanları hedef alan alçak sözleri tepkiye neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin 159. Mezuniyet Töreni’ne katılan iş kadını Tijen Mergen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla büyük bir skandala imza attı. Törendeki muhafazakar öğrencileri ve ailelerini hedef alan Mergen, toplumun dini değerlerini açıkça ötekileştiren ifadeler kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu iş kadını Tijen Mergen, okulun 159. Mezuniyet Töreni'nin ardından LinkedIn hesabı üzerinden tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Kampüsteki atmosferden rahatsızlığını gizlemeyen Mergen, törene katılan muhafazakar aileleri ve öğrencileri hedef alarak adeta kin kustu.

EVLATLARININ GURURUNA ORTAK OLAN AİLELERİ HEDEF ALDI

Üniversitedeki değişimi "üzüntüyle izlediğini" belirten Mergen, rahatsızlığının sebebini ise ailelerin giyim kuşamı üzerinden tanımladı.

Yıllarca emek verip çocuklarının bu mutlu gününü paylaşmaya gelen insanları çağdışı ilan eden Mergen, paylaşımında şu skandal ifadelere yer verdi:

"Çarşaflı öğrenciler, anneler, takke takan babalar, yıllarca emek verip o gurur gününü yaşamaya gelen binlerce insan. Türkiye'nin önde gelen bilim yuvasında daha çağdaş bir portre görmek isterdim."

25 ŞUBAT ZİHNİYETİ YİNE HORTLADI

Yazı boyunca "farkındalık" ve "hoşgörü" maskesi arkasına sığınan Mergen'in, araya sıkıştırdığı ifadelerle İslami değerleri aşağılaması gözlerden kaçmadı. Farklılıklara saygı edebiyatı yapıp muhafazakar kesimi ötekileştiren bu yaklaşım, zihinlerde 28 Şubat döneminin karanlık üniversite atmosferini yeniden canlandırdı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026