15 Temmuz Fotoğrafları -15 Temmuz 2016 darbe girişimi fotoğrafları-Foto Galeri

15 Temmuz Fotoğraflarını haberimizden görebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl yaşanan hain darbe girişiminin ilk yılı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminde yaşanan anların yer aldığı fotoğrafları galeri şeklinde haberimizden inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi Diğer
​15 Temmuz Fotoğrafları -15 Temmuz 2016 darbe girişimi fotoğrafları-Galeri

15 Temmuz Fotoğraflarını sizler için hazırladık ve paylaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi üzerinden tam 1 yıl geçti. Hain darbe girişiminde halkın büyük mücadelesiyle karşılaşan darbeciler geri püskürtüldü. 15 Temmuz gecesi 250 şehit ve iki binden fazla yaralı verildi. 15 Temmuz darbe girişiminden fotoğrafları ve bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

FOTOĞRAF 5
15 Temmuz'da şehre inen tankların fotoğrafları
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Mamak'taki Eşref Akıncı Kışlasından çıkıp Ankara'nın çeşitli yerlerine dağılan tankların görüntüleri ortaya çıktı.

FOTOĞRAF 11
15 Temmuz gecesi halka böyle ateş etmişler
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Şişli'de Türk Bayraklarıyla yürüyen gruba, darbeci askerler tarafından ateş ediliyor.

FOTOĞRAF 33
15 Temmuz gecesinden çarpıcı kareler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı tarafından yapılan 'FETÖ'nün dakika dakika darbe girişimi' isimli kitabından alınan fotoğraflarla darbe girişimi gecesinin en çarpıcı karelerini sizin için derledik. İşte en uzun geceden çarpıcı fotoğraflar..

FOTOĞRAF 8
​15 Temmuz'da AKOM binasında yaşananlar kamerada
15 Temmuz darbe girişimi gecesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ne (AKOM) darbeci askerlerin girmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

FOTOĞRAF 32
15 Temmuz demokrasi kahramanları
15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkarak FETÖ'cü teröristlere geçit vermeyen kahramanlarımız.


Bir yıl önce bugün, 15 Temmuz’da, Türkiye siyasi tarihinin en ağır saldırısı yaşandı. Tarih yapıcı milletimiz, Anadolu’daki bin yılı boyunca hiç tanık olmadığı, en alçak ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Yeni Şafak tarihi değiştiren günün 1. yıldönümüne özel bir ek hazırladı. Ekte 249 kişinin albümü, Yüzyıllık Direniş ve Tankları Durduran Milletin Destanı eklerin de, o gece yaşanan ihanet ve kahramanlığın bütün detaylarını anlatıyor.

Unutulmayacaksınız

  • Milletin iradesini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacı askerlere karşı büyük mücadele verildi. 249 vatandaşın genç yaşlı demeden şehadet şerbeti içtiği o gece, 2 bin 193 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak gazi oldu. O şehitlerden 19’u Edirnekapı’daki Şehitlik’te fatiha bekliyor.
  • Yiğitler aslanlar burdayatıyor
  • Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe kalkışması sırasında şehit düşen 249 vatandaşın hatırası, 15 Temmuz anıtında yaşatılacak. Şimdiki adıyla Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası çıkışında yükselen anıtta bulunan 3 kemerde tüm şehitlerin isimleri yer alacak. 24 saat sala verilecek anıtın etrafındaki kademelerde ise Kuran okunabilecek.
  • Şehitlerin hatırası bu anıtta yaşatılacak
  • Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.
  • Bunlarıyeneceğizdedim
  • Hain darbe girişimi esnasında cuntacılarla mücadele etmek için Saraçhane’ye giden iki çocuk babası Tolga Ecebalın, hainlerin silahından çıkan kurşunlarla vurularak şehit oldu. Şehidin babası Tarkan Ecebalın, oğlunun evini müzeye çevirdi. Ecebalın, oğlunun damatlık kıyafetlerinden, vurulduğunda giydiği kanlı ayakkabısına kadar bütün eşyalarını müzede sergiliyor.
  • Tolga artık şehitliği öğretiyor
  • Ülkemiz 15 Temmuz’da yaşanan menfur darbe girişimiyle büyük bir demokrasi sınavı verdi. Halkımızın iradesi ve siyasi liderlerimizin sağlam duruşu ile bertaraf edilen bu hain kalkışma sonrasında da ülkemiz birlik ve beraberlik ruhunu göstermeye devam etti.
  • Milli seferberliğe devam ediyoruz
  • 15 Temmuz gecesi ve sonrası hemen hemen tüm medya, eşi benzeri görülmemiş bir işbirliğiyle darbeye karşı direndi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da darbe girişimi sırası ve sonrasında yaptığı konuşmalar ile medyanın iyi bir sınav verdiğini ve bu duruşu takdir ettiğini açıkladı.
  • Darbeye karşıdirenen medya
  • 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. O gece sokağa çıkarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan milyonlarca kişi destan yazdı. 15 Temmuz'un oluşturduğu etkiler bir yıl boyunca hayatımızın hemen her alanında kendini gösterdi. Siyasi ve sosyal yansımaların dışında kültür sanat ve edebiyat dünyamızda da aradan geçen 1 yıl boyunca 15 Temmuz konusu sıklıkla işlendi.
  • Milletin destanını sanatçılar yazmalı
  • FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine kalkıştığı o gece Sağlık Bakanlığı’na bağlı 112 Acil Servis istasyonlarından başkent Ankara’da 498, İstanbul’da 285 olmak üzere 797 çıkış yaparak yaralıları hızla sağlık merkezlerine sevk etti. Sağlık çalışanları o gece, silahların altında yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. Bunlardan biri UMKE Sorumlusu Abdulkadir Durmuş idi. Durmuş, o gece yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı.
  • Ateş altında hayat kurtardılar
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “15 Temmuz gecesi demokrasi adına da tarihi bir gün oldu. 15 Temmuz gecesi yaşanan cuntacı darbe girişimini halkın gücüyle püskürtebilmek, Türk ve dünya demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir kahramanlık örneğidir” diye konuştu.
  • Demokrasi adına yine tarih yazdık

Rüyalarımızdaavutuyorlar

İçimizi temizliyoruz, dışımızı da temizleyecek miyiz

Niğde tek yürek oldu

“Bir rüya gördüm”

  • Dış destekli FETÖ’nün geçen yıl bu günlerde kalkıştığı hain darbeyi iş dünyası cephesinden de ele aldık. Aradan geçen bir yılı değerlendiren iş adamları; hem yaşadıklarını anlattı hem de bu işgal girişiminin tarihsel önemine dikkat çekti. Görüşlerini sorduğumuz iş dünyası temsilcisi STK başkanları, “Gündüz işte gece nöbetteydik. Bir işgal girişimini savurduk. Hain girişimi püskürtmeseydik kaos yaşardık. Yekvucüt olarak dünyaya demokrasi dersi verdik. Hain ve alçaklara karşı yine meydanlarda olacağız. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümemiz hainlere en güzel cevaptır” vurgusu yaptı.
  • Yüzde 5 büyüyerekhainlere ders verdik

Beş çocuğumuzu da şehit vermeye hazırız

Demokrasi adına yine tarih yazdık

18 Mart 1915 neyse, 15 Temmuz 2016 da odur!

15 Temmuz’a tiyatro diyen vatan hainidir

Yeni Şafak ve tvnet muhabirleri o geceyi anlattı

  • Teröristbaşı Gülen suçüstü yakalandı
  • Gülen’in Bylock üzerinden yolladığı, “Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak” sözünü irdelemeyeceğiz. En yakın müridi, ‘Darbe İmamı’ Adil Öksüz ve Kaynak Holding’ci kurmay ekibi ‘tarlabakanus’lar olarak Akıncı Üssü’nde yakalanmışken; Öksüz, darbe öncesi defalarca ABD’ye gidip, son olarak üç gün önce talimatları Pensilvanya’dan alıp Türkiye’ye dönmüşken başka bir delile ihtiyaç yok.

İstanbul’da abdest, Marmaris’te besmele ve iki rekat namaz

Darbenin tarla fareleri

Milletimizin duaları beni ayağa kaldırıldı

  • Öleceksek adam gibi ölelim
  • FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen yiğitlerin son sözleri, aradan geçen bir yılın sonunda, geride kalanların ilk sözü haline geldi. Köprüde mermilere karşı yürürken “Öleceksek adam gibi ölelim” diye bağıran yiğitlerin son sözlerini; gelecek nesillere rehber olsun diye derledik. Şehit Fatih Satır’ın “Baba; ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmadan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum” cümlesi gibi nicesi destan muştusu olarak tarihe geçti.

Öleceksek adam gibi ölelim

Hainler milletin candamarlarına saldırdı