|

18 Mart 1915 neyse, 15 Temmuz 2016 da odur!

“Darbe girişiminde bulunan FETÖ ve destekçileri için alçaklığın ve ihanetin günüdür ama milletimiz için de vatan uğrunda yiğitçe, kahramanca ve şehadetle destan yazılan bir onurun, şerefin ve haysiyetin günüdür. “

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 samedi
Güncelleme: 08:18 - 15/07/2017 samedi
Yeni Şafak
18 Mart 1915 neyse, 15 Temmuz 2016 da odur!
18 Mart 1915 neyse, 15 Temmuz 2016 da odur!

FETÖ darbe girişiminin önlenmesinin birinci yılı ülkemizin her köşesinde çeşitli etkinliklerle anılıyor, şehitler saygı ve minnetle yad ediliyor. Şehit ve gazi aileleri ziyaret ediliyor. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesi vatanımıza, birliğimize ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin engellenmesinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, hem gelen cuntacılara gösterdiği kararlı ve cesur direniş, hem de yaptığı çağrılarla kilit bir rol oynadı. Vatandaşlarımızın çoğunluğu ne olduğunu anlamamışken, hızlı bir telefon trafiğiyle teşkilat organize edildi ve İstanbul’daki milyonlarca kişi sokaklara, meydanlara, kilit noktalara yönlendirildi. 15 Temmuz direnişinin önde gelen isimlerinden AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, bu yıl yapılan anma programlarını Yeni Şafak’a değerlendirdi. Temurci, “Bu millet o gece dost ve düşman herkese Türkiye’de bir millet gerçeği olduğunu, birlik ve beraberliğimizin en zorlu şartlarda dahi bozulamayacağını gösterdi. Bu millet 15 Temmuz’da diz çökmedi, vatanına, bayrağına, demokrasisine ve Başkomutanına sahip çıktı. 15 Temmuz, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, 80 milyonun birlikte yazdığı destandır, bir kurtuluş günüdür; milletimizin birlik ve beraberliğinin timsalidir. Artık şer odakları bu ülkeye hiçbir şekilde zarar veremeyecek. 250 şehidimizi, binlerce gazimizi ve ailelerini unutmayacağız” dedi.


HER YER TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILACAK

Temurci şunları söyledi; “18 Mart 1916 neyse, 15 Temmuz 2016 da odur. 15 Temmuz, darbe girişiminde bulunan FETÖ ve destekçileri için alçaklığın ve ihanetin günüdür ama milletimiz için de vatan uğrunda yiğitçe, kahramanca ve şehadetle destan yazılan bir onurun, şerefin ve haysiyetin günüdür. Bu millet şehadete aşık bir millettir ve al bayrağımız şehadetin en güzel sembolüdür. 15 Temmuz’da İstanbul’un tüm sokaklarını şanlı bayrağımızla süslemiştik. Şanlı direnişimizin yıldönümünde de İstanbul’u al bayraklarla donatacağız. Bütün vatandaşlarımızı 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi al bayraklarıyla meydanlara davet ediyorum. 15 Temmuz’un yıldönümünde aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anarken, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi de herkese göstereceğiz.”

YENİDEN DEMOKRASİ NÖBETİNDEYİZ…

Etkinlikler hakkında bilgi veren Temurci, “Etkinliklerin startı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teşrifleriyle 11 Temmuz’da Edirnekapı şehitliği ziyaretlerimiz ile başladı. Bu etkinlikler, şehitlerimiz ve gazilerimizin huzurlarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilecek dev buluşma programı ile taçlandırılacak. Farklı noktalardan Şehitler Köprüsüne yürüyüşler gerçekleştireceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinden gelen kardeşlerimizle, Altunizade Köprüsü, Kısıklı, Beylerbeyi ve Çengelköy’de belirlenen noktalardan yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne varmış olacağız. Cumhurbaşkanımızın halkımıza hitabını müteakiben Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte 250 şehidimizi temsil eden 15 Temmuz Şehitler Abidesi, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile birlikte açılacak. Sonsuzluğu simgeleyen Şehitler Abidemiz, şehitlerimizin asla ölmeyeceğini bize hatırlatarak, İstanbul’u süsleyecek. Şehitler Köprüsü’ndeki program bittikten sonra, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, 39 ilçemizde sabaha kadar tüm İstanbullu kardeşlerimizle birlikte, aynı 1 yıl önce olduğu gibi Demokrasi Nöbetlerinde olacağız. Elbette bu hafta içerisinde konferanslar, paneller, kısa film yarışmaları, sergiler, kitap lansmanları gibi etkinlikler düzenliyoruz. Böylece, 15 Temmuz’u İstanbul’un her bir noktasında milletimizle birlikte ‘unutmadık, unutturmayacağız’ diyerek, farklı etkinliklerle anmış olacağız. Yine bu kapsamda 39 ilçemizde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutularak, şehitlerimizin ruhuna manevi ikramlarda bulunuluyor. Bu vesile ile İstanbullu kardeşlerimi birlik, beraberlik içinde 15 Temmuz’da beraber yürümeye davet ediyorum. Siyasetin üzerinde milli bir değer olan bu şanlı direnişe yakışır bir yürüyüş yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

#18 Mart
#15 Temmuz
#Demokrasi
il y a 7 ans