|

Niğde tek yürek oldu

15 Temmuz gecesi, Çanakkale ruhu yeniden canlandı. Niğde’nin farklı köy ve kasabalarından gelen vatandaşlar da demokrasi nöbetine katılarak, şehrin vatan ve milleti için her zaman tek yürek olabileceğini gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:12 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Niğde tek yürek oldu
Niğde tek yürek oldu

15 Temmuz, Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Devletin tüm kurumlarına sızan hainler, demokrasiye darbe girişiminde bulundu. Ancak gözü dönmüş alçakların göremediği bir şey vardı; O da Türk Milletinin sonsuza kadar içinde yaşatacağı “Çanakkale Ruhu”ydu…

Tarih boyunca muhtaç olduğu kudreti her zaman damarlarındaki asil kanda bulan Türk milleti, 15 Temmuz’da da vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık için kendini siper etti. Halk, tankların önüne yatıp, hainlerin kurşunlarına göğsünü siper ederken, bu milletin vatan için canını hiçe sayacağını tüm dünya bir kez daha gördü.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın dediği gibi, halk sükunet sağlanana kadar meydanı boş bırakmadı. Kadın, erkek, yaşlı, genç binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı günlerce meydanda sabahladı. Niğde Belediyesi’nin kurduğu standda, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

ÖMER HALİSDEMİR’İ
ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan 15 Temmuz darbe gecesinden sonra meclis kararıyla Niğde’ nin en büyük meydanına Şehit Ömer Halisdemir Meydanı adını verdiklerini söyledi. Akdoğan, “Ömer Halisdemir Meydanı’nın olduğu yere aziz şehidimize ait anıtı da Niğde Belediyesi olarak montajını gerçekleştirdik. İlimizin sembolü haline gelen Ömer Halisdemir’i ki zaten dinimize inancımıza göre de şehitlere ölüler demeyiniz diyor Kuran’ı Kerim’de. Dolayısıyla bizde Ömer Halisdemir’i ölümsüzleştirmek adına bu meydanı ve anıtı ona tanzim etmiş olduk’ ’dedi. Akdoğan, “Özellikle sosyal medyaya baktığımız zaman birçok insanımızın profil resminde Ömer Halisdemir’in heykelini ve bu meydanı göreceksiniz. Sözlü olarak, yazılı olarak, gazeteler ve ulusal basında dahi aziz şehidimizin heykeli yer alıyor’’ diye konuştu.

ALLAH BİR DAHA
YAŞATMASIN

Başkan Akdoğan, “Bilindiği üzere hükümetimiz 15 Temmuz’u bayram olarak ilan etti. Ben öncelikle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun. Cenab’ı Hak gazilerimize acil şifalar versin. Rabbim bu ülkeye, bu millete bir daha 15 Temmuz gibi karanlık bir gece yaşatmasın’’ ifadelerini kullandı.



#15 Temmuz
#Ömer Halisdemir
#Niğde
7 yıl önce