|

İstanbul’da abdest, Marmaris’te besmele ve iki rekat namaz

15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulundu. Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı Grand Yazıcı otelin sahibi Serkan Yazıcı o geceyi anlattı.

Yeni Şafak
14:50 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:15 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi darbeciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdı.
15 Temmuz gecesi darbeciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdı.

Darbe girişiminin ilk ve asıl hedefi Türkiye’e yeni ufuk açan lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. İstanbul ve Ankara’da başlayan görünen yüzüydü, ancak hainlerin öncelikli rotası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris oldu. O ihanet gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele helikopterle gelen 37 kişilik suikast timi otelde bulunan Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla çatışmaya girdi. Bu saldırının can alıcı noktasını ise ilerleyen günlerde Erdoğan açıkladı: “15 dakika daha kalsam öldürülecektim” Baskın düzenleyen teröristler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otelde bulamayınca koruma polislerine haince kurşun yağdırdı. Emellerine ulaşamayınca da soluğu Muğla’nın ormanlarında aldı. Korkudan günlerce ormanda yaşayan 37 kişilik hainler çetesi halkın da yardımıyla saklandıkları yerlerden birer birer yakalandı. Türkiye, Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı Grand Yazıcı otelinde hain girişimin başladığı saatlerde neler yaşandığını otel sahibi Serkan Yazıcı’dan öğrendi.

MİLLETİNİ YOLDA BIRAKMADI

Suikast girişiminin yaşandığı dakikalarda Erdoğan’a Yunanistan’a gitme yönünde teklifte bulunduğunu söyleyen Yazıcı şunları anlattı: “Çevreyi iyi bildiğim için Cumhurbaşkanımız bana ‘Serkan deniz yoluyla en yakın nereye gidebiliriz? diye sordu. Dalaman’a gidebileceğimizi ancak Aksaz Askeri Deniz Üssü’nün önünden geçmek gerektiğini belirttim. ‘O olmaz, başka nereye gidebiliriz?’ dedi. Çok yakında Yunan adaları olduğunu söyleyip ‘Ben sizi götürürüm’ dedim. O ana kadar sakin olan Erdoğan ilk kez sakinliğini kaybetti ve ‘Benim Yunan adalarında ne işim var kardeşim! Ben sana İstanbul’a nasıl gidebileceğimizi soruyorum’ diye kızdı.”

ERDOĞAN İLK KEZ O ZAMAN GÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk’e bağlanıp halkı demokrasi için sokağa çıkardıktan 1 saat sonra damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın cep telefonun çaldığını anlatan Yazıcı; “Berat bey telefonu kapattıktan sonra Erdoğan’a dönüp şöyle dedi: ‘Halk ellerinde bayraklarla tankların üstüne çıkıyormuş. Darbecilere karşı büyük direniş varmış. Sokaklar dolmuş.’ Koruma Müdürü Muhsin Köse de aynı anda İstanbul Atatürk Havalimanı’nın darbecilerden geri alındığı haberini verdi. Erdoğan’ın yüzünde ilk kez mutlu bir ifade belirdi” dedi.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Yazıcı sözlerine şöyle devam etti; “Darbecilerden oluşan birkaç timin otele doğru yola çıktığı söylenmişti. Ama bunların nereden ve nasıl geleceğini kimse bilmiyordu. Kapıdan dışarı baktım koruma polisleri birbirlerine sarılarak helalleşiyordu. Koruma Müdürü Muhsin Köse, Cumhurbaşkanı’nın koluna girdi. ‘Efendim hemen gitmemiz gerekiyor. Burada artık daha fazla kalamayız’ dedi. ‘Haydi Bismillah’ diyerek ayağa kalkan Erdoğan ‘Hakkınızı helal edin’ deyip evden helikoptere binmek için çıktı.” Yazıcı, Erdoğan’ın telefonla konuştuğu birisine sesini yükselterek söylediği sözleri ise tarihe bir kayıt olarak düştü: ‘Onların tankları varsa bizim de imanımız var. Direnin. Gerekiyorsa öleceğiz’ dedi telefonu kapattıktan sonra da bana döndü ve ‘Serkan şu an tarihe tanıklık ediyorsun’ dedi.” Helikopter tüm ışıklarını söndürdü. Askeri radarlara yakalanmamak için alçak uçuş kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Hanım, kızı Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak ve 3 torununun bindiği helikopter Dalaman yönüne doğru havalandı.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz
#FETÖ Darbe Girişimi
#Marmaris
7 yıl önce