Ankara’da Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati

Ankara Kurban Bayramı namazı saatlerini sizler için hazırladık. 21 Ağustos Salı günü bayramın ilk günü. Ankara’da sabah saatlerinde bayram namazına gidecek olanlar ise namaz vakitlerini araştırıyor. Diyanet ise illere göre namaz vakitlerini paylaştı. İşte Ankara’da Kurban Bayramı namaz saati…

Haber Merkezi Diğer
Ankara bayram namazı saatleri haberimizde.

Ankara Kurban Bayramı namaz saatleri haberimizde. Türkiye'de il il Kurban Bayramı namazı saatleri belli oldu. Haberimizde Diyanet'in açıkladığı bayram namazı saatlerini bulabilirsiniz

Ankara’da bayram namazı saat kaçta?

Diyanet tarafından açıklanan verilere göre Ankara’da namaz saat 06.46'da kılınacak.

Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir?

Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile

kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.

c) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

d) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

f) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.

Kurban eti nasıl değerlendirilmelidir?

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10). Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur.

Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz.

Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 413).

Kurban derisi nasıl değerlendirilmelidir?

Kurbanın derisi, bir fakire veya hayır kurumuna verilmelidir. Hz. Peygamber (s.a.s.), veda haccında Hz. Ali’ye, kurban olarak kesilen develerinin başında durmasını ve bunların derileri ile sırtlarındaki çullarını sadaka olarak vermesini, kasap ücreti olarak bunlardan bir şey vermemesini emretmiştir (Müslim, Hac, 348; Buhârî, Hac, 120, 121; Ebû Dâvûd, Menâsik, 21). Buna göre kurban derilerinin para karşılığında satılması, kurbanın kesimi veya bakımı için ücret olarak verilmesi caiz değildir (İbn Nüceym, el- Bahr, VIII, 203). Derinin satılması hâlinde bedelinin yoksullara verilmesi gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 165).

Ancak kurbanın derisi, bir yoksula veya hayır kurumuna bağışlanabileceği gibi, evde namazlık, kalbur ve benzeri ev eşyası yapılarak kullanılmasında da bir sakınca yoktur (Kâsânî, Bedâi‘, V, 81; Merğînânî, el-Hidâye, VII, 164).

İstanbul bayram namazı saati! İstanbul’da Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Teşrik tekbirlerini unutmayın
Teşrik tekbirlerini unutmayın. Arife günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindiye kadar sürecek. 23 farzın arkasından birer defa: 'Allahu ekber Allahu ekber, La ilahe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber velillahi'lhamd.'