Rusya Donetsk’te kasabayı vurdu: 6 ölü

Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Donetsk bölgesine bağlı Toretsk kasabasını vurduğu belirtildi.

Haber Merkezi İHA
Rusya Donetsk’te kasabayı vurdu: 6 ölü

Rus birliklerinin, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki bir kasabaya düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.

Açıklamada, Rus bombardımanında 2 katlı bir binanın hedef alınması sonucu 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi. Arama kurtarma çalışmalarında enkaz altından yaralı olarak çıkarılan 3 kişiden birinin hastanede öldüğü kaydedildi.

Öte yandan, yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada Rus güçlerinin Donetsk’te son bir günde 11 noktaya saldırı düzenlediği bildirildi.

Donetsk Bahmut yerleşim yerinde enkaz kaldırılmaya çalışılıyor
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Donetsk Oblastı'nda bulunan Bahmut yerleşim yerindeki hasar görüntülendi. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları yapıldı.

Rusya'nın Donetsk’te sivil yerleşimleri vurduğu anlar bir kafenin kamerasına yansıdı
Rusya, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde bulunan Donetsk kentinde sivil yerleşimleri hedef aldı.

Şehrin merkezine düşen bomba çok sayıda yerleşim yerine zarar verirken, bombanın düşme anı olay yerine yakın bir kafedeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Patlamanın ardından kafenin camları parçalanırken, içeride bulunan vatandaşlar da yaralandı.

Panikle sağa sola kaçan vatandaşların kafenin içinde saklanabilecekleri bir alan aradıkları görüldü.

Rusya'nın bombalı saldırısı sonucu yaşanan can pazarı kamerada
Rusya'nın stratejik askeri noktalar haricinde sivil alanları da hedef alması sonucu birçok kişi hayatını kaybediyor. Rusya'nın vurduğu Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk bölgesinde de çok sayıda sivil yerleşim alanı zarar gördü. Olay yerine gelen arama kurtarma ekibi enkaz altında kalan insanlara ulaşmaya çalışıyor.

Rus ayrılıkçıların sivil yerleşim yerlerini bombaladığı anlar kamerada
Rus yanlısı ayrılıkçılar Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrindeki sivilleri hedef aldı. Yerleşim yerlerine düşen bombalar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.