160 komisyon FETÖ’nün finans ayağını araştırıyor

Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Fatih Çevikcan, Türkiye çapında yaklaşık 160 inceleme ve değerlendirme komisyonu olduğunu belirtti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fatih Çevikcan
Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Fatih Çevikcan, şu anda Türkiye çapında yaklaşık 160 inceleme ve değerlendirme komisyonu olduğunu belirterek, “160 komisyon, sadece bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal omurgasını oluşturan kurum ve iktisadi işletmeler ile bunlara kaynak aktaran, finansman sağlayan şirketlerin incelenmesi, değerlendirmesi için kuruldu ve bunun için çalışıyor” dedi.

YASAL GÖREVİMİZ

Çevikcan,15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından hükümetin, çıkardığı kanun hükmündeki kararnameler ile ivedi tedbirler aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Hükümetimiz, terör örgütüne mensup, ona yakın iktisadi işletmeler, dernekler, vakıfların tamamının mal varlıklarının Hazineye tekrar intikali noktasında kurulacak olan komisyonların başında 'vergi müfettişleri görev yapar' şeklinde yasal düzenleme ile bizleri görevlendirmiştir.

ZAMANA İHTİYAÇ VAR

El konulan şirketlerin toplam finansal değeri için şu an tahmini bir rakam vermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, çalışmalar sonucunda tüm finansmanın millete ve Hazineye kazandırılmasının amaçlandığını kaydetti. Çevikcan, “Çalışmaların büyük çoğunluğu tamamlanmak üzeredir" bilgisini verdi.