Bursa’nın bilim aşkı

Türkiye’nin en geniş kapsamlı içeriğine sahip Bursa BTM 2018’de de ziyaretçi rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 151 binin üzerinde bilim meraklısının ziyaret ettiği Bursa BTM, bilimsel atölyeleri, uluslararası etkinlikleri ve ses getiren bilimsel sergileri ile yeni yılda da adından sıkça söz ettirecek.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimi topluma yaymak, nitelikli iş gücünün oluşmasına katkı vermek ve bilimi çocuklara sevdirmek adına projelendirilen, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM), 2018 yılında 151 binin üzerinde bilim meraklısını ağırladı.

Bursa’nın yanı sıra çevre illerden de ilgi gören merkez, bilimsel atölye çalışmalarında da yeni bir rekora imza attı. Yıl boyunca farklı disiplinlerde 11 bin 242 atölye çalışmasına 99 bin 718 çocuk ve bilim meraklısı katıldı.

BURSA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDU

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, geçtiğimiz yıl uluslararası etkinlikleriyle de yoğun ilgi gördü. Türk Hava Yolları ve BEBKA sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası 7. Bursa Bilim Şenliği’ne (Science Expo) yurt içi ve yurt dışından 200 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Festivalde toplamda 110 bin liralık para ödülünün dağıtıldığı proje, insansız hava araçları, mesleki yetenek, autodesk tasarım ve modelleme yarışmaları gerçekleştirildi. Türkiye rekorunun kırıldığı ‘Mangala Turnuvası’nın da yer aldığı festivalde ayrıca 100 farklı bilimsel atölye çalışması gerçekleştirildi.

BURSA GELECEĞE DAMGASINI VURACAK

  • Bilim toplumu ve geleceğin nitelikli iş gücünü oluşturmak adına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni önemsediklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Merkezimiz, üreten bir nesil yetiştirmek ve geleceğin nitelikli işgücüne katkı vermek adına önemli faaliyetler yürütüyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne sahip çıkan ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak adına bilime yönlendiren ailelere ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İyi ki doğdun Ayşegül

Brexit’e bombalı mesaj