Kurtaramadı

Bodrum açıklarında batan göçmen teknesinden karaya çıkarılan 7 yaşındaki kız çocuğunu kucağına alarak hayata dönmesi için çabalayan trafik polisi Harun Kılıçoğlu, tüm dünyaya ders verdi. Çocuğu 100 m ilerideki ambulansa koşarak götüren Kılıçoğlu, kalp masajı sırasında gözyaşlarını tutamadı. Göçmen çocuk, tüm çabalara rağmen hastanede hayatını kaybetti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kılıçoğlu, kalp masajı sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümbet sahili açıklarında göçmen teknesinin battı. Bir polis memuru, sudan çıkartılan kız çocuğunu kurtarabilmek için onu koşar adım ambulansa yetiştirdi. Ancak çabalara rağmen kız çocuğu ile birlikte 2 çocuk hayatını kaybetti, 32 kişi ise ölümden döndü.

SULARA GÖMÜLDÜ

Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adasına kaçmaya çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 göçmenin içinde bulunduğu 6 metre uzunluğundaki “Ela” isimli tekne, dün saat 06.00 sıralarında Gümbet açıklarında alabora oldu. Tekne kısa sürede sulara gömüldü. Denizden yükselen “imdat” seslerini duyan vatandaşların ihbarıyla olay yerine Sahil Güvenlik, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Deniz yüzeyinde yardım bekleyenler botlara alınarak karaya çıkartıldı.

SAĞLIKÇI GELSİN

Civardaki vatandaşlar da ekiplere destek verdi. Bodrum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği’nde görevli iki çocuk babası Harun Kılıçoğlu, kurtarma çalışmaları sırasında karaya çıkarılan ve nefes alamadığı gözlenen 7 yaşlarındaki kız çocuğunu kucaklayarak, “Sağlıkçı var mı? Çabuk olalım, sağlıkçı gelsin” diye feryat etti. Sesini hiç kimseye duyuramayan Kılıç, yaklaşık 100 metre koşarak, çocuğu ambulansa teslim etti.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

Kılıç, sağlık ekiplerince çocuğa uygulanan kalp masajını da gözyaşlarıyla izledi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan kız çocuğu, doktorların tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Bodrum’daki çeşitli hastanelere kaldırılan aralarında kadın ve çoc20 göçmen kişiden 2’sinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sulara gömülen tekne, Sahil Güvenlik ekiplerince denizden çıkarıldı. Dalgıçların desteğiyle kıyıya çekilen tekne, sahile getirilen bir iş makinesi yardımıyla iskeleye bağlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, kendi imkanları ile sahile çıkan 14 göçmenin Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandığı belirtilerek, “Denizde kayıp düzensiz göçmen olabileceği ihtimali kapsamında arama kurtarma faaliyetine halen devam edilmektedir” denildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.