Tehlikeli tırmanış sinyali: Kilis’te koronavirüs vakalarında artış sürüyor

Dünya genelinde koronavirüs pandemisi etkisini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'de de vaka artışı devam ediyor. Kilis’te artan koronavirüs vakalarına karşı tedbirler atılırken, şimdiye kadar 2 bin 784 vakanın görüldüğü kentte 42 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi İHA
Kilis'te koronavirüs vakalarında artış görülüyor.

Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Kilis’te, koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor.

Kilis Valiliği ile ilgili kurumların aldığı tedbirler kapsamında kent merkezinde uygulama noktaları oluşturularak, araç ve yayalar üzerine uygulama yapılıyor.

  • Bugüne kadar 2 bin 784 vakanın görüldüğü Kilis’te 13 kişi yoğun bakımda bulunurken, 3 kişi entübe durumda.

Kilis’te korkutan tablo: 75 mahallenin 61’inde vaka var

Koronavirüsten şimdiye kadar 42 kişinin hayatını kaybettiği kentte denetimler ve uygulamalar artarak sürüyor.

Bütün tedbirlere rağmen bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı ve maske takmadıkları gözlendi.

İzolasyon kuralına uymayanlara ceza uygulanacak

FOTOĞRAF 8
Adana'da emniyet müdüründen telefonuna kılıf takıp maske takmayan sürücüye sitem: Kendine telefonun kadar değer ver
Adana'nın Kozan ilçesinde 150 polis ile huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi. Emniyet müdürü, telefonuna kılıf takan ancak yüzüne maske takmayan sürücüden telefon kadar kendine değer vermesini istedi.

FOTOĞRAF 12
Çorum'da maske takmamak için polise dakikalarca direnen kadından pişkin sözler: Ne var ya daha yeni çıktım, dövecek misiniz?
Koronavirüs salgınının etkileri hala sürüyor ancak vatandaşlar tedbirlere uymamakta direniyor. Çorum'da açık alanlarda getirilen maske takma mecburiyetine uymayan bir kadın, ceza yememek için dakikalarca polis ekiplerine direndi. Ekipleri çileden çıkaran kadının ikinci kez maskesiz sokağa çıktığının anlaşılması üzerine hakkında cezai işlem uygulandı. Elinde maskesi ile caddede gezen kadın, polisleri görünce ara sokağa girerek maskesini takmaya çalıştı. Ekiplere hakaretler yağdıran kadının, “Ne oldu ya, Ne var ya, ne var daha yeni çıktım. Olay çıkarmayın. Neden yakalıyorsunuz? Saldıracak mısınız? Dövecek misiniz?” sözleri 'pes' dedirtti.

FOTOĞRAF 8
Maske takmama bahanesi pes dedirtti: Ceza yemekten kurtulamadı
Antalya'nın Alanya ilçesinde, polis ekiplerince koronavirüs denetimi yapıldı. Denetim sırasında maskesiz dolaşan bir vatandaş kendisini uyaran polise verdiği tepkiyle şaşırttı. Polisin ikazına rağmen kendisine verilen maskeyi takmamakta direnip, "Ben ameliyatlıyım, nefes alamıyorum. Sokakta bir sürü insan var takmayan" diyen vatandaş, gözaltına alınarak 900 TL para ceza uygulandıktan sonra bırakıldı.