Terör temizliği tam gaz sürüyor: Mühimmatlar tek tek imha ediliyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda teröristlere ait ele geçirilen mühimmatları tek tek imha ediyor.

Haber Merkezi DHA
PKK'ya ait mühimmatlar Mehmetçik tarafından imha ediliyor.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Irak kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile terör temizliğimiz hız kesmeden devam ediyor. Arama-tarama faaliyetlerinde ele geçirilen silah, mühimmat ve tuzaklanmış EYP’lerin tespit ve imhası sürüyor."

Bakan Akar'dan operasyon açıklaması: Kuzey Irak'ta 460 hedef vuruldu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik dün başlatılan 'Pençe Şimşek' ve 'Pençe Yıldırım' operasyonlarına ilişkin, 'Teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından etki altına alınmış bulunmaktadır.' dedi.

Pençe operasyonlarında terör temizliği sürüyor: Mehmetçik her taşın altına bakıyor

MSB duyurdu: PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi

Dışarıda Pençe içeride Eren

MSB böyle duyurdu: Kahraman komandolar Kuzey Irak'ta
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki PKK yuvası Metina'ya operasyon başlattı. Hava harekatına, topçu ve komando birlikleri de destek veriyor. Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil'e düzenlenen operasyonda havadan ağır ateş altına alınan bölgeye, helikopterlerle özel harekat birlikleri indirilirken, Milli Savunma Bakanlığı operasyonu sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu.