İçişleri Bakanlığı 60 personel alımı: 2022 Göç İdaresi Başkanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca sürekli işçi kadrosuna temizlik görevlisi olarak 60 personel alınacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere İŞKUR aracılığıyl sürekli işçi alımı 6 ile yapılacak. Başvuru adaylar, noter kurasına alınacak, kura sonucuna göre hak kazananlara sözlü sınav yapılacak. İçişleri Bakanlığı 60 personel alımının aytrıntıları merak ediliyor. Peki, 2022 Göç İdaresi Başkanlığı işçi alımı başvuru nasıl yapılır? Alımlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Göç İdaresi Başkanlığı Personel Alımı Başvuruları

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Göç İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatı birimlerinden Ankara (8), Edirne (12), Kayseri (6), Kırklareli (18), Muğla (5) ve Van'a (11) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuran adaylar arasından noter kurası ve sözlü sınav sonucuna göre 60 işçi alımı gerçekleştirilecek.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular 23-27 Mayıs'ta İŞKUR'ın internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak yapılacak. Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

GÖZ İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2- ilan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

4- ilan tarihi itibarıyla askerlikle ilişiği bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

5- Kamusal haklardan mahrum bulunmamak,

6- Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,

7- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

8- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

9- işe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

10-Yukarıda yer alan Sürekli işçi kadroları için Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Başvurular sadece bir il için yapılacaktır. Birden fazla il için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

11- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan - sınav sürecinin her aşamasında Başkanlıkça sonlandırılacaktır. Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

1- En az ilköğretim en fazla lise mezunu olmak,

2- ilan tarihi itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,

3- ilan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,

4- Adayların 24 saat esasına göre vardiyalı çalışmasına ve dış mekanda çalışmasına engel durumunun olmaması,

5- işe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarım gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kura çekimi 6 Haziran'da Göç İdaresi Başkanlığında noter huzurunda gerçekleştirilecek ve kurumun YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak.

GÖÇ İDARESİ İŞÇİ ALIMI KARO DAĞILIMI

  • ANKARA: Temizlik Görevlisi - 8 sürekli işçi
  • EDİRNE: Temizlik Görevlisi - 12 sürekli işçi
  • KAYSERİ: Temizlik Görevlisi - 6 sürekli işçi
  • KIRKLARELİ: Temizlik Görevlisi - 18 sürekli işçi
  • MUĞLA: Temizlik Görevlisi - 5 sürekli işçi
  • VAN: Temizlik Görevlisi - 11 sürekli işçi
  • TOPLAM: 60 İŞÇİ

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kura sonrası şartları taşıdığı tespit edilen adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri "www.goc.gov.tr" adresinden ilan edilecek.