İlk kez 84'te sıfır!

Seçimlere girebilmek için kamu görevlerinden istifa eden bürokratlar hemen her seçim döneminin en önemli konularından biri olurken, son dönemlerde ilk kez bir seçim öncesinde müsteşar ve yardımcılarından hiçbiri istifa etmedi. Türkiye'de 22 müsteşar, 62 de müsteşar yardımcılığı var.

Haber Merkezi Yeni Şafak
24 Haziran seçimleri öncesinde kamuda müsteşar düzeyinde istida olmadı.

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek ve bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilleri için oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimine göre 26 Nisan saat 17 itibariyle kamu görevlilerinin istifası için süre doldu. Dün çok sayıda istida art arda gelirken, uzun zaman sonra ilk kez Türkiye'de Müsteşar ve Müsteşar Yardımcıları arasından istifa gelmedi.

İlk kez istifa etmediler

Valilerin, Belediye Başkanları'nın ve çok sayıda kamu kurumunun çalışanlarının istifa ederek adaylık sürecine yelken açtığı bu dönemde müsteşarların sessizliği dikkatlerden kaçmadı. İlk kez bir seçim öncesinde müsteşar ve müsteşar yardımcılarından hiçbiri istifa etmedi. Türkiye'de 22 müsteşar, 62 de müsteşar yardımcılığı var. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde en dikkat çeken istifa MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmuştu. Ancak Fidan, daha sonra aday adaylığından vazgeçerek görevini başına dönmüştü.

Kamuda 'adaylık' için son gün istifaları

Erdoğan uyarmıştı

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim kararının ardından AK Parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmelerde "işaret gelmeden kimse ayrılmasın, ihtiyaç olanlara gerekli davet yapılır" mesajını vermişti.

Özellikle bakanlıklarda görevli müsteşar ve müsteşar yardımcılarının istifa etmemesinde Erdoğan'ın bu çağrısının en önemli etken olduğunu düşünülüyor.

7 Haziran'da 500’den fazla istifa olmuştu

Hatırlanacağı üzere, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olmak isteyenlerin sayısı 6 bin 223 kişi olurken bunların 500’ten fazlasını bürokratlar oluşturmuştu.

AK Parti’den 3 bin 656 aday adayının olduğu 1 Kasım seçimlerinde ise hem sıkışık takvim, hem de partilerin 7 hazirandaki aday listeleri üzerinde yoğun değişiklik yapmayacağı beklentisiyle bürokratlar sandık yarışına mesafeli durmuştu.

YSK seçim takvimini açıkladı