|

BTK arşivinde esrarengiz yangın

Dünya Ticaret Merkezi'nin 6 ve 7'inci katında dün akşam çıkan yangınla ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Yangının çıktığı 7. katta Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun arşivi de yer alıyor. Burada çok önemli davaların ve yürütülen soruşturmaların teknik takip dökümleri ve dijital kayıtlarının tutulduğu belirtiliyor. Sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

Oktay Yıldırım ve
13:29 - 15/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 15/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yangından kurtarılan evraklar (Fotoğraf: Yeni Şafak)
Yangından kurtarılan evraklar (Fotoğraf: Yeni Şafak)
Yeşilköy'de bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin 6'ncı katında çıkan yangın 7'inci kata da sıçradı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi diğer katlara yayılmadan söndürüldü. Yangının etkili olduğu 7. katta ise Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun arşivi de yer alıyor. BTK’nın burada, çok önemli davalardaki teknik takip (dinleme ve izleme) dökümleri ile dijital kayıtların tutulduğu belirtiliyor. 


Camları patladı, evraklar yandı


Yeni Şafak muhabirleri arşivin bulunduğu 7. kattaki hasarın büyük olduğu bilgisine ulaştı. Camları patlayan kattaki arşivde yer alan önemli evrakların bir kısmının zarar gördüğü öğrenildi. Yangından kurtarılan evraklar ise yine aynı katta bir yere toplandı. 



Sabotaj ihtimali


Yangının çıkış nedeniyle ilgili ise sabotaj olma ihitmali üzerinde duruluyor. Yangının dışarıdan müdahale ile elektrik kontağından çıkarıldığı iddiası gündemde. UDünya Ticaret Merkezi’ne gelen uzman ekipler ve itfaiye yangının çıkış nedenini araştırırken sigorta şirketinin eksperleri de hasar tespit raporu hazırlıyor.


 
#BDY yangın
#Dünya Ticaret Merkezi
#Arşiv yandı
9 yıl önce