|

Bu çocuklar Suriye'nin geleceği

Türkiye’deki STK’larla birlikte çalışarak Suriyeli çocukların eğitim görmelerinin sağlayan Suriye Nur Derneği, çalışmak zorunda kalan bin 300 çocuğu sokaklardan alarak okula yazdırdı. Dernek Başkanı Mehdi Davut, “Suriye’nin geleceğini bu çocukların yazacağına inanıyoruz ve onlardan vazgeçmiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:19 - 2/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bugün Dünya Çocuk günü. 5 yılı aşkın bir süredir devam eden Suriye iç savaşı, milyonlarca çocuğu doğrudan etkiledi. On binlerce çocuk, vahşi saldırılarda hayatını kaybederken, milyonlarcası yetim kaldı ve ülkelerinden ayrılmak zorunda kalarak mülteci oldu. Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyelinin önemli bir kısmını çocuklar oluşturuyor.



DÜNYA HAREKETE GEÇMELİ


Türkiye'deki Suriye Nur ve Yusuf Hayami dernekleri, babası olmadığı için kira ve fatura ödemek adına çalışmak zorunda kalan çocukları sokaklardan okullara alıyor. Ailelere çocukların aylık kazancını ödeyerek çocuğu işten alıp eğitim veren dernek, çocuklarını okula gönderen ailelere teşekkür amaçlı gıda yardımı da yapıyor. Suriye Nur derneğinde bin 300, Yusuf Hayami derneğinde ise 110 öğrenci eğitim görüyor. Suriye Nur Derneği'nin Başkanı Dr. Mehdi Davut, dünyanın Suriyeli çocuklar için harekete geçmesi gerektiğini söylüyor. "Savaş rağmen hayat devam etmek zorunda" diyen Davut "Halep'te şu an yetkimiz altında iki okul var ve inanıyoruz ki orada özgürlüğe koşan bir nesil yetişiyor. Halep'teki çocukların sesi olabilsek dünyadan sadece bombardımanları durdurmasını isterdik. Ne oyuncak, ne para, ne de başka bir şey. Bu çocuklar her gün gözleri önünde bir kardeş, arkadaş ve komşuların ölümüne şahit oluyor. Uçaklar onlar için kabus haline geliyor" diye konuştu.





TÜRK STK'LAR DESTEK VERİYOR


Çocuklara yardım konusunda en büyük desteğin üniversiteli aktivist gençlerden ve Türk STK'lardan geldiğini söyleyen Mehdi Davut şöyle devam etti: "Suriye şehirlerine atılan her bomba çocuklarda geri dönülmez izlere sebep oluyor. Fakat bizler Suriye'nin güzel geleceğini bu çocukların yazacağına inanıyoruz ve onlardan vazgeçmiyoruz. Bu çocuklar ne kadar sağlıklı ne kadar bilinçli yetiştirilirse gelecekteki Suriye o kadar bilinçli ve o kadar sağlıklı olacak. Türkiye halkıyla birlikte Halep'in haykırışı olmak istiyoruz ve Türk halkına Suriye'nin yanında durduğu için teşekkür ediyoruz."


#Suriyeli çocuklar
#Suriye Nur Derneği
#Dünya Çocuk günü
8 yıl önce