|

Kadınlar için özel AVM

Türkiye ve dünyanın ilk kadın temalı alışveriş merkezi Zeruj Port, önümüzdeki hafta kapılarını açıyor. AVM’de sadece kadın ve çocuklara ait ürünlerin yer aldığını belirten Zehra Özkaymaz, “Burada diğer AVM’lerden farklı olarak yüksek sesli müzikler olmayacak ve yeme- içme bölümümüzde Türk yemekleri yer alacak. Kadınlar eşleri ve çocuklarıyla birlikte burada rahatça alışveriş yapabilecek” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 04:21 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeruj Port, önümüzdeki hafta kapılarını açıyor.
Zeruj Port, önümüzdeki hafta kapılarını açıyor.

Türkiye’nin ilk muhafazakar giyim festivali olan Zeruj’un genel koordinatörü Zehra Özkaymaz’ı çoğumuz girişimci kimliğiyle tanıyoruz. İnstagram’ın sevilen fenomeni Özkaymaz, şimdilerde ise yepyeni bir projenin heyecanını yaşıyor: Zeruj Port. Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Zeruj Port, içerisinde 126 mağaza barındırıyor. Sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer aldığı bu AVM’de erkek giyimi ve ihtiyacına yönelik hiçbir şey bulunmuyor. Kadınların rahat bir şekilde alışveriş yapması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Özkaymaz, özellikle muhafazakar kesimin bu türden bir AVM’ye ihtiyacı olduğunu söylüyor. İçerisinde 5 vakit ezanın okunacağı bu AVM’de ayrıca pek çok ünlü tasarımcının da mağazası bulunacak. Özkaymaz ile 10 Mayıs’ta açılışı gerçekleşecek olan Zeruj Port’ta bir araya geldik.


ÜNLÜ TASARIMCILAR VAR

Sosyal medyada insanların sürekli nabzını tuttuklarını söyleyen Zehra Özkaymaz, “Sosyal medya bizim için büyük bir avantaj oldu. İnsanlar İnstagram ve online sitelerde alışveriş yapıyor ama ürünlerin görünür olup elle tutulur olması hepimizin ihtiyacıydı. İşte burası çıkış noktamız oldu. Bu AVM’nin benzeri başka bir yerde yok. Malezya’da sadece kadınlara hitap eden ürünlerin yer aldığı bir çarşı var ama Zeruj Port, kadın teması ve AVM özelliğiyle tüm bunlardan ayrı bir yerde duruyor” diyor. AVM’de pek çok tasarımcının da yer alacağını belirten Özkaymaz, “Tasarımcılarımız arasında Gönül Kolat, Meryem Merve Batu, Selma Sarı, Nur Kalay, Kevser Sarıoğlu, Ayşegül Güneş, Hicran Önal, Kadriye Baştürk, Kübra Ceylan ve Safize Ekiz gibi isimler olacak” şeklinde konuşuyor.

Zeruj Port ile başkalarına da ilham olmak istediklerini belirten Özkaymaz, “Daha önce yaptğımız pek çok işte başkalarına ilham olduk. Yine olacağımızı düşünüyorum. Zeruj Port, bir proje çalışması. İlk etapta burayı değerlendirerek ilerleyen süreçte Anadolu Yakası, Ankara, Konya ve bursa gibi yerlerde de AVM açmak istiyoruz. Bu AVM projemiz hakkında farklı çevrelerden de tepki alabiliriz. Burada amacımız kadın ve erkeği ayrıştırmak değil kadını yüceltip erkeklerin de işini kolaylaştırıyoruz” diyerek devam ediyor: “Bana sürekli ‘Bu AVM’ye erkekler de girebilecek mi?’ diye soruyorlar. AVM’ye kadınlar eşleriyle birlikte gelebilecek. Hatta erkekler için kafeler açtık. Çocuklarımız için de kreş olacak. Kadınlarımız da bu sayede rahatça alışveriş yapabilecek. Yani diğer AVM’lerden farkımız aile bireylerinin hepsinin huzurunu temin etmemiz.”


ÖĞRENCİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Zeytinburnu’nda yer alan Zeruj Port’tun her kesime hitap ettiğini ifade eden Özkaymaz, “

Burada 10 TL’ye de bin TL’ye de tunik olacak. Kimin kesesine nasıl hitap ediebiliyorsa ona göre alışveriş yapabilecek. AVM’de kadın dış giyim, kadın iç giyim, çocuk giyim, züccaciye, ev dekorasyon, aksesuar, ayakkabı, çanta ve ev tekstil ürünleri yer alacak. Burada lokasyon olarak pek çok lise ve üniversiteye de yakınız. Buranın öğrencilerin ortak noktası olmasını planlıyoruz. Bu nedenle burada bir de kitap kafemiz olacak” diyor. Tesettürlü ve tesettürlü olmayan her kadının bu AVM’de kendinden bir şeyler bulacağını sözlerine ekleyen Özkaymaz, “Bizim için açık ya da kapalı kadın yok, sadece kadın var. Bu nedenle etkinliklerimizi de bu doğrultuda düzenleyeceğiz.

Önümüzde Ramazan ayı var. Bu ayda kadınlarımızın evde ürettikleri işleri sergileyebileceğimiz alanlar kuracağız” diyor.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ OLACAK

Uluslararası isimlerle de sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Özkaymaz, “Zaman zaman pop-up store adı verilen kısa dönem mağazalaşmalarımız olacak. Burada uluslararası tasarımcıların ürünleri de satışta olacak. Sosyal sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştireceğiz. Tüketim adı altında insanları birleştireceğiz. Biz burada insanları birleştirmek için tüketimi bahane ediyoruz. Çünkü birleşince oradan güç doğuyor. Muhafazakar kadınların da başarılı olduğunu göstermek istiyoruz. Bu tüketim için iletişimin maskesi de diyebiliriz” şeklinde konuşuyor. Zeruj Port ile AVM kültürünü dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden Özkaymaz, “Burası alışılagelmiş kapalı havasız AVM olmayacak. Diğer AVM’lerde yüksek ses ve ışıktan ötürü insanlar birbirleriyle iletişim kuramıyor. AVM’mizde yüksek seste müzikler çalmayacak. Yeme-içme katımızda Türk yemeklerinin olduğu restoranlar olacak. Çünkü insanların doğru gıdayla beslenmesi ahlaklarını da etkiliyor. Bu anlamda ahlaki değerlere de özen göstereceğiz” diye konuşuyor.

  • Gençlere püf noktaları anlatacağız
  • Zeruj Port’ta ünlü tasarımcıların söyleşilerinin de gerçekleşeceğini söyleyen Zehra Özkaymaz, “Günümüzde herkes tasarımcı olmak istiyor. Tasarımcı olmak isteyen gençlerimize işin püf noktalarını anlatacağız. Bu işin sadece renk ve model bilmekle yapılamayacağını vizyon sahibi olmanın da gerekli olduğunun üzerinde duracağız. Çünkü bir elbise içinde gelenek- görenek, adab-ı muaşeret, büyüklere saygı ve küçüklere sevgiyi de barındırır” diyor.
#Zeruj Port
#AVM
#Kadın
6 yıl önce