VakıfBank 4. kez Avrupa şampiyonu

Yeni Şafak
20:16, 06/05/2018, PazarG: Güncelleme: 20:37, 06/05/2018, Pazar
Yeni Şafak
VakıfBank 4. kez Avrupa şampiyonu
Vakıfbank 4. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Volei Alba Blaj'ı 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Voleybolda Avrupa'nın en büyük kupası yine VakıfBank'ın. Sarı-siyahlılar 10. kez mücadele ettiği Dörtlü Final'indeki 8. finalinde 4. kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Kadınlar Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde ev sahibi CSM Volei Alba Blaj takımıyla karşılaşan VakıfBank, rakibini 3-0 mağlup ederek kupayı 4. kez müzesine getirdi.

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank Zhu Ting ve Milena Rasic'in sayıları ile maça çok iyi bir giriş yaparak ilk teknik molayı 8-1, 2. teknik molayı da 16-10 önde geçtikten sonra birinci seti 25-17 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete de çok iyi başlayan temsilcimiz, Milena Rasic ile sayılar bukurken, rakibi karşısında çok rahat oynadı. İlk teknik molayı 8-3, 2. teknik molayı da 16-5 üstün geçen sarı-siyahlılar, 2. seti de 25-11 alarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Rumen takımı etkili başlarken ilk teknik molayı 8-4 önde kapadı. Gözde ve Lonneke'nin sayılarıyla toparlanan VakıfBank üstünlüğü yeniden eline geçirerek 2. teknik molayı 16-11, seti de 25-17 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank 2011, 2013 ve 2017'den sonra 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Gözde şampiyon bıraktı
  • VakıfBank'ın kaptanı Gözde Kırdar dünkü finalle birlikte voleybol kariyerinin son maçına çıktı. Maçtan sonra duygulanan Gözde gözyaşlarını tutamadı takım arkadaşları kendisine sarılarak teselli etti.
Rumen takımında 2 Türk
  • CSM Volei Alba Blaj takımında her ikisi de libero mevkiinde oynayan 2 Türk oyuncu forma giydi. Rumen takımına sezon başında gelen Selime İlyasoğlu ile geçen ay Vestek Venüs Sultanlar Ligi bitince Beylikdüzü'nden Rumen takımına transfer olan Melisa Memiş, VakıfBank'a karşı oynadı.
Başlıklar :VakıfBank
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026