|
‘Parlamenter sisteme döneceğiz’ demek bu millete ihanettir!
Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller, Turkuvaz Medya’nın düzenlediği “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde ‘Siyasette kadın’ oturumunda önemli açıklamalar yaptı. Tansu Çiller, muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışması yaptığı günlerde hayli çarpıcı ifadeler kullandı. “Koalisyonlar darbeden beterdir. Türkiye’nin darbeler döneminde büyümesi % 3.1’dir. Tek parti iktidarlarında % 6’nın üzerinde. Koalisyonlarda ise ortalama % 2.6” dedi. Türkiye’nin ilk kadın başbakanıyım. Bu millet bana, ilk kadın Hazine Bakanlığı, ilk kadın İçişleri Bakanlığı, ilk kadın Başbakan Yardımcılığı ve sonrasında da ilk kadın Başbakanlığı verdi. Ülkede sağ bir partinin de ilk kadın genel başkanı oldum. Millet bana bunları verdi ve kucakladı. Beni Anadolu kucakladı. Ben milletimi özledim” ifadesiyle siyasete yeniden dönüş yapacağının sinyallerini vermişti. Üstelik Çiller’in, “Parlamenter sisteme döneceğiz demek bu millete ihanettir!” açıklamasının manşetlere taşındığı bir gündemde 28 Şubatçı medyanın yargılanamayan cunta ayakları başta olmak üzere Cumhur İttifakı karşıtı medya, PKK ve FETÖ muhibbileri 28 Şubat dönemini aratmayacak skandal iddialarla tekrar gündemi manipüle etme yarışı içine girdiler. Tansu Çiller’in “Benim, milletime büyük bir şükran ve minnet borcum var. Gelinen noktada dünyanın nelere meyillendiğini gördükçe ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Bu benim bir borcum, bunu istiyorum” şeklindeki sözleri siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi. Sosyal medyada Tansu Çiller’e yönelik “sakın dönme” çağrıları kadar “Tansu Çiller’den neden bu kadar korkuyorsunuz” şeklindeki destek yorumları da yapılıyor. Özellikle Çiller’in Cumhur İttifakı’na destek vereceğinin anlaşılmasıyla eski arşivleri tarayan 28 Şubat diasporasını oluşturan, yargılanamayan medya eski çamurları sıçratmaya yönelik haberlere ağırlık vererek yıpratma stratejisi uyguluyor. Çiller gerek 28 Şubat sürecinde gerekse 28 Şubatçıların yargılanma ve cezaevlerine kapatılmaları sürecinde 28 Şubat diasporasına papuç bırakmadı, korkmadı, geri adım atmadı. Evlatları ile tehdit edildi, zulme uğradı Başbakanlık hakkı gasp edildi ama milim bildiği yoldan şaşmadı.
28 Şubat Cuntası’nın yargılandığı 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cuntacı askerlerden darbe yaptıkları için davacı olan tek liderdi. Rahmetli Hasan Celal Güzel de darbecilerden davacı olmuştu.

Çiller yeni bir parti kurmayacak, 2020 yılında kurulan Bizim Parti’nin ismi değiştirilecek. Partinin yeni yüzü için Demirel’in 12 Eylül sonrası kurdurduğu, darbecilerce yasaklanan ‘Büyük Türkiye Partisi’ ismi üzerinde karar kılınmış. Düğmeye basılırsa hemen kongresi yapılacak. Adı, tüzüğü ve yöneticileri değişecek. Şu anda eski DYP’li isimlerle veya başka partilerde görev almış siyasetçilerle Çiller’in ekibine katılım için görüşmeler sürüyor. Olağanüstü kurultayla genel başkan olmayı hedefleyen Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğü aktarıldı. YRP ile kurulması düşünülen ittifaka “Anadolu İttifakı” adının verileceği öne sürüldü. Çiller önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı’na karşı Fatih Erbakan’ın

Genel Başkan olduğu Yeniden Refah Partisi ile ittifak yaparak ANADOLU İTTİFAKI olarak Cumhur İttifakı’na destek verecek. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

MASAK, ‘28 ŞUBAT AKTÖRÜ BAZI PAŞALARIN MAL VARLIKLARININ EVREN VE ŞAHİNKAYA’NIN MAL VARLIKLARINI
GÖLGEDE BIRAKTIĞI’ TESPİTİNİ YAPMIŞTI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat’ın sivil ayağına yönelik soruşturma kapsamında MASAK, BDDK ve Gelirler İdaresi Başkanlığı, dönemin zenginlerini mercek altına aldı. Yaklaşık iki yıl boyunca 10 kişilik bilirkişi heyeti, savcılığın talimatıyla 500 kişinin 17 yıllık gelir giderlerini araştırdı. İncelemelerin ışığında dönemin komutanlarıyla sivil kişilerin 1997-2002 arasındaki borsadaki spekülasyonlarıyla bağlantısı araştırıldı. Araştırmada, darbeye destek veren bazı kişilerin, darbe sürecinde borsada işlem yaptığı tespitlerine ulaşıldığı öğrenildi. KAMUOYUNDA kara para kurulu olarak bilinen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 12 Eylül darbesinin mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın ardından, 28 Şubat post modern darbesinin mimarları ve darbede aktif olarak rol oynayan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hesaplarını da mercek altına aldı. İlk elde edilen verilere göre, 28 Şubat aktörü bazı paşaların malvarlıkları Evren ve Şahinkaya’nın malvarlığını gölgede bırakıyor. Kara para uzmanları, darbe ile medya bağlantısını da araştırıyor.

SİLAH ALIMLARI VE KOMİSYONLAR

28 Şubat sürecinde Türkiye’nin gelecek 20 yılını bağlayacak büyüklükteki silah anlaşmaları da mercek altında. Anlaşmaların fahiş fiyatlar üzerinden yapıldığı ve büyük komisyonların alındığı iddiaları çerçevesinde, anlaşmalarda aktif rol alan ve imzası bulunan isimlerin mal varlıklarındaki artış araştırılıyor. Silah alımlarında aracı olan yerli firmalar da aynı kapsamda araştırma konusu.

ZAMAN AŞIMI KURTARAMAYACAK

1997 yılında gerçekleştirilen 28 Şubat ile ilgili servet incelemesinde ise, birçok evrak imha edilmeden inceleme imkanı elde edildi. Kulislerde, MASAK uzmanlarının incelemesi halen devam etmekle birlikte, bazı 28 Şubat mimarlarının, Kenan Evren’in mal varlığını sollayan servetlerinin olduğunu tespit edildi. İnceleme sonucunda hazırlanacak raporlar, savcılığa gönderilecek.

Mal varlıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın mal varlıklarını gölgede bırakan askerler iddiası doğru mu? Doğruysa kim bu askerler?

#Tansu Çiller
#MASAK
#28 Şubat
2 yıl önce
‘Parlamenter sisteme döneceğiz’ demek bu millete ihanettir!
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…