|
Teşekkür ve teessüf

Galatasaraylılar için bir sezonda iki kez şampiyon olmak ve de Saracoğlu''ndaki finalde Fener''den Kupa almak çok güzel bir duygu. Elli kere 6-0''ı sollar ve asla unutulmaz! Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir''in Galatasaray''ı ayakta alkışlaması da unutulmaz. Ünal Aysal''ın, Özdemir''i tebriki, tereddüt geçirerek bile olsa öpüşmeleri asla unutulmaz!

Böyle kritik bir maçı Cüneyt Çakır''ın unvanına yakışır bir şekilde kartlar da göstererek mükemmel yönetmesi de unutulmaz. Futbolcuların yürekten mücadelesi de.

Süper Final''in son düdüğüne kadar hatta son düdükten beş dakika sonrasına kadar tribünler, oyuncular, hocalar her şey mükemmel. Her şey teşekküre layık. Ne var ki sonrasındaki olaylar kabul edilebilir gibi değil!

TFF yine bir çuval incirin içine etti. Kupa töreni yapılamadı. G.Saray''ın başarısı TFF tarafından gölgelendi.

Oysa bu Kupa''nın Saracoğlu''nda verileceği belliydi. TFF neden Kupa''yı soyunma odasında vermek istedi? Kimlerden çekindi? Kimlerden emir aldı belli olmadı. Belli olan bir şey vardı;

Galatasaray''ın anasının ak sütü gibi hak ettiği Kupa''yı TFF Başkanı''nın kerhen vermesi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören''in Kupa''yı üç saat geciktirerek ''def-i bela'' kabilinden törensiz ve de ciddiyetsiz bir şekilde birilerinin eline tutuşturması affedilir gibi değil. Demek; Galatasaray''ın şampiyon olacağı hiç hesapta yokmuş!

Maç sonu stadın ışıklarının söndürülmesi de sanırım ''elektrik tasarrufu'' diye açıklanır! Ne yazık ki TFF, Türk futbolundaki sorumluluğunu hala idrak edebilmiş değil!

G.Saray''ın meşakkatli şampiyonluğunu bizim gibi bütün Türkiye kutluyor. Ancak Galatasaray''da da çelişkiler var. Onlar da şampiyon olacaklarına inanmamışlar ki bir kutlama töreni bile hazırlamamışlar. Çok üzücü!

Özel uçağı ile dünyayı gezen Başkan Aysal keşke bir helikopterle Saracoğlu üzerinde vızlasa ve aşağıya sarkıtacağı bir halatla Kupayı alsaydı. Kupa havalanırken de kulplarından iki yana sallanan elli metre sarı-kırmızı kurdeleyi yerdekiler boyunları yukarı dönük bir vaziyette şaşkın gözlerle dakikalarca izleyebilselerdi...

Ünal Aysal gibi bir başkan soyunma odaları koridorlarında üç saat bekleyeceğine taraftarlarını maç sonrası şampiyonluğu kutlamak üzere Arena''ya davet etseydi. Üç saatte G.Saray taraftarı Arena''yı doldururdu. Ama akıl edemediler.

Hiç taraftarsız kutlama olur mu? Hiç coşku ertesi günlere ertelenir mi? TFF de neredeyse maç oynandıktan bir gün sonra kupayı verecekti.

Bunlar Avrupa sahalarında hiç görülüyor mu?

Galatasaray''ın da ''Fener''e gıcık vermek için'' Kupa''yı illa Saracoğlu''nda almak istemesi hoş değil!

Abdürrahim Albayrak''ın da elli kere ''Başbakanım, Başbakanım emredin de Kupamızı versinler'' demesi ve bu kadar yalvar yakar olması da hoş değil. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

G.Saraylılar Arena''nın açılışında Başbakan''a yakın durduğu için Adnan Polat''a yaptıklarını ve o günkü protestolarını bir hatırlasınlar. G.Saray bu toplumun ilim irfan sahibi sportif değeriyse işine geldiği gibi davranmayacak!

Saygın camia saygınlığının devam etmesini istiyorsa herkese saygılı davranacak!

58 ve 105. maddelerin değiştirilmesine karşı olan ve bu yüzden TFF''ye ihtarname çeken G.Saray, Terim''in hakeme fiilinden dolayı yediği cezanın ertelenmesi için eleştirdiği 105. maddeye sığınarak hocasının cezasını erteletip Fenerbahçe maçında kulübeye sokmayacak!

Bunlar acı gerçekler! G.Saray şampiyonluğunu coşkuyla kutlamalı. Taraftar bütün sene peşinde koştuğu takımını çılgınca alkışlamalı ama buna fırsat da verilmeli.

Artık deplasmana rakip taraftar da gitmeli.

Şampiyonluk seremonisinde kaybeden takım da sahadaki yerini almalı. G.Saray''ın kupası kim vurduya gitti!

Ligtv bile görüntülerimizi çalıyorlar diye Galatasaray''ın coşkusunu ekranlarına donuk aktardı!

Kimden çekindiler acaba?

Şimdi Galatasaray bu gecenin görüntülerini alıp UEFA''ya yollasa ne olur? Aziz Yıldırım, Platini''ye mektup yollar da Galatasaray, Saracoğlu''ndaki bu görüntüleri UEFA''ya yollayamaz mı? Ne dersiniz?

Son söz; Hani G.Saray''ın amacı yabancıları yenmekti?

Galatasaray UEFA Kupası almış bir camia olarak bundan sonra Saracoğlu''ndan değil, Bernabeu''dan bir kupa daha almayı düşünmeli!

Bırakın Fenerbahçe düşünsün Arena''dan kupa almayı!... O national!

2011-12 sezonu şampiyonu Galatasaray''ı kutluyorum. Çağdaş düzeyi yakalamamız için daha çok fırın ekmek yememiz gerektiğine de inanıyorum.

12 yıl önce
Teşekkür ve teessüf
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset