Trabzon'dan Iran'a giden uçak havada kayboldu

Trabzon'dan, İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalanan özel bir uçaktan 3 gündür haber alınamıyor. Uçaktan son olarak Tufa Yaylası'nda sinyal alınırken arama-kurtarma çalışmalarına bu bölgede hız verildi

Aa Yeni Şafak
Trabzon'dan Iran'a giden uçak havada kayboldu
İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçaktan bir süredir haber alınamıyor. Uçağın düşme olasılığı üzerinde duruluyor. 10 Mayıs 2006'da Ankara'dan 650-T tipi 2 motorlu jet uçakla havalanan İngiliz Mihiael Newman ve Pakistan uyruklu B. Hangoo aynı gün Trabzon Havalimanı'na indi. İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon'a geldikleri öğrenilen İngiliz Newman ve Pakistanlı Hangoo, 11 Mayıs günü kullandıkları uçakla havalanmak istediler ancak teknik sebeplerden ötürü başarılı olamadılar. Pazar günü saat 12.30'da kullandıkları 650-T tipi 2 motorlu jet uçakla Tebriz'e gitmek üzere havalanan 2 kişinin kullandığı uçak bir süre sonra radardan kayboldu.

UYDU TAKİBİ

En son Çaykara'nın Tufa Yaylası üzerinde sinyal alınan uçağın düştüğü tahmin edilirken, arama kurtarma çalışması yapmak üzere jandarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi. Trabzon Valisi Nuri Okutan, kayıp uçağın Trabzon'un Çaykara ilçesinin Tufa Yaylası ile Gümüşhane ve Bayburt il sınırlarına yakın bir bölgede düşmüş olabileceğini ifade ederek, uçağın akıbetinin belirlenmesi amacıyla bölgede jandarma ve sivil savunma ekiplerince araştırma başlatıldığını kaydetti. Vali Okutan, radardan kaybolan ancak halen sinyal veren özel uçağın bulunması için 10 ayrı noktada arama çalışmaları yaptıklarını söyledi. Okutan, yüksek kesimlerde sis olduğunu, bu nedenle arama çalışmalarının yavaş ilerlediğini kaydetti.