Seçim 2019 | Tekirdağ Çorlu Yerel Seçim  Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Tekirdağ Çorlu seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarında hangi parti öne geçti Tekirdağ Çorlu ilçesinde partilerin oy oranları, canlı seçim sonuçları ve sandık sonuçları. Tekirdağ Çorlu belediye başkanlığı seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Haber Merkezi Yeni Şafak
Tekirdağ Çorlu Yerel Seçim Sonuçları

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Tekirdağ Çorlu ilçesinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Tekirdağ Çorlu seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Tekirdağ Çorlu ilçesinde seçim sonuçları belli olmaya başladı. Tüm seçmenlerin merak ettiği Tekirdağ Çorlu ilçesinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Tekirdağ Çorlu canlı yerel seçim sonuçları sayfamız!

Tekirdağ Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Çerkezköy Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Çorlu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Hayrabolu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Malkara Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Muratlı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Saray / Tekirdağ Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ şarköy Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Marmaraereğlisi Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Ergene Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

Tekirdağ Süleymanpaşa Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2019

TEKİRDAĞ

TÜİK verilerine göre, Tekirdağ'ın nüfusu 1.029.927'dir.

Tekirdağ, Bizans döneminde Bisanthe (Βισανθη) ve sonraları Rodosto (Ρωδοστο) adıyla anılmıştır. Kenti ele geçiren Türkler, şehre önceleri Rodosçuk, 18. yüzyıldan itibaren de Tekfur Dağı demeye başlamışlardır. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcük olup Osmanlı Türkçesinde Hıristiyan hükümdarlara verilen bir sandır. Aslı tagovar, anlamı ise taç taşıyandır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekfur sözcüğü atılarak yerine sesçe benzeşen tekir getirilmiştir.

Eski yaygın tarihi kabul, Tekirdağ'ı bir Yunan kolonisi olarak kurulduğunu kabul eder. Sisam Adasından gelen kolonicilerin ilk olarak kurduğu şehir "Bisanthe" adıyla bilinir. Bu ad ile bizans kelimesi arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. Bu isim kent, Trak kökenli Odris Krallığı yönetimi altına girdiğinde de kullanılmıştır. Bu görüşü kabul edenler Roma İmparatorluğu döneminde şehrin "Rhaedestus" olarak yeniden adlandırıldığını öne sürer. Fakat Bisanthe şehrinin, Tekirdağ merkezde değil, merkeze bağlı Barbaros beldesinde olduğunu savunan yeni görüşler de vardır. Pliny adıyla da bilinen Romalı tarihçi Gaius Plinius Secundus, Bisanthe şehrinden ve bu şehirden ayrı "Resisto" adında başka bir şehirden söz eder. Bu doğrultuda Bisanthe ismini değil de Resisto/Resisthon adı Tekirdağ'ın bilinen ilk ismi olarak kabul edilebilinir.

Önceleri Roma kökenli Rhaedestos ismi ile anılan şehir, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen Ortaçağ boyunca bu isimde gelen "Rodosto" adı ile bilinir. Osmanlılarda şehri ilk aldıklarında yine bu ismimden türetilmiş "Rodosçuk" ismini kullanır. Ama daha sonra şehir "Tekfurdağı" ismi ile anılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ise kentin güneybatısında yer alan Tekir Dağı vesilesiyle şehrin adı "Tekirdağ" olarak resmileştirilmiştir.