|

Türk ve Arap firmaları dev Gıda Fuarı’nda buluşacak

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle İstanbul’da gerçekleştirilecek, 6. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 15 Arap ülkesinden 1.500 iş adamını, 200’den fazla Türk firmasıyla buluşturacak. Fuarla, gıda ve tarım sektöründe dışa bağımlı olan Arap ülkelerinde, Türk firmalarının pazar payının, yukarılara çıkartılması hedefleniyor.

Yeni Şafak
12:57 - 19/03/2019 Salı
Güncelleme: 13:22 - 19/03/2019 Salı
Yeni Şafak
6. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı
6. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar, fuar sayesinde Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacminin yüzde iki yüz aratacağını vurguladı.

Attar, “Arap ülkelerinin gıda ithalatı en az yüzde 80. Türkiye’nin bu pazardaki payı ise sadece yüzde 5 ve biz bu payı fuarlar sayesinde her geçen yıl yukarılara çıkartıyoruz. Arapların Türk ürünlerine olan ilgisi de oldukça fazla. Fuara bir aydan fazla bir süre olmasına rağmen, 7 bin Arap iş adamı fuar için başvuruda bulundu. Biz, sektörün en iyilerinin katılması için çok titiz çalışıyoruz. Amacımız kaliteyi sunmak” dedi.


Tarımın ve hayvancılığın gündemden düşmediği şu günlerde Arap iş adamları, Nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek olan gıda ve tarım fuarını canlandıracak. Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle, TurabExpo tarafından 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da, Pullman İstanbul Airport and Convention Center’da gerçekleşecek buluşmada, 15 Arap ülkesinden, bin 500 işadamı, 200’den fazla Türk gıda firmasıyla buluşacak.

Ürünler helal ve kaliteli

Türk iş adamlarının bu fuarla, Arap gıda pazarını da yakından tanıma olanağı elde edeceklerini vurgulayan Sabuhi Attar, “Özellikle Avrupa ülkelerinin, Arap pazarına girme çabaları bilinmekte ve bu kapsamda yaptıkları tanıtımlar bir hayli fazla. Fuar, Türkiye'nin de bu anlamda adım atması için çok önemli bir fırsat. Türkiye'de üretilen ürünler hem helal, hem kaliteli. Buna rağmen Arap pazarında yer almaması büyük eksiklik" dedi.

#TÜRAP
#Sabuhi Attar
5 yıl önce