|

Türkiye uygun fiyat ve kira getirisi ile konutta üç ülkeyi solladı

ABD merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Remote Ventures tarafından hazırlanan ve en avantajlı emlak pazarlarının yer aldığı araştırmaya göre, Türkiye, dünyadaki en iyi 25 emlak pazarı endeksinde 14. sırada yer aldı. Zirveye Kolombiya ve Karadağ’ın yerleştiği listede, Türkiye de uygun fiyatlı konut, iyi kira getirisi, uygun yaşam şartları ve 250 bin dolara vatandaşlık teşviği ile İspanya, Portekiz ve Yunanistan’ı solladı.

13:00 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 13:21 - 28/05/2020 Perşembe
AA
Türkiye'nin yabancıya sattığı konuttan elde ettiği gelir yıllık bazda 6 milyar doları geçti.
Türkiye'nin yabancıya sattığı konuttan elde ettiği gelir yıllık bazda 6 milyar doları geçti.

Türkiye, dünya genelinde en iyi emlak yatırım pazarlarının yer aldığı çalışmada İspanya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkeleri geride bıraktı.

Türkiye'nin yabancıya sattığı konut adedi, Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasıyla birlikte 2013'ten itibaren hızla artarken, bu alandan sağlanan gelir de 6 milyar doları geçti.

Yabancılara yapılan konut satışı geçen yıl 45 bin 483 adedi bulurken, konut alan milletlerin çeşitliliği de her geçen yıl arttı.


Bu alanda çıkan yasalar ve yapılan düzenlemeler sayesinde her geçen yıl daha rekabetçi ilerlemesini sürdüren Türkiye, oluşturduğu rekabetçi avantajıyla global araştırmalarda da öne çıkmaya başladı.

14. SIRADA YER ALDI

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım şirketi tarafından hazırlanan ve en avantajlı emlak yatırım pazarlarının yer aldığı araştırmaya göre, Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. basamakta yer aldı.

İSPANYA VE PORTEKİZ'İ GERİDE BIRAKTI

"Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı" başlıklı araştırmaya göre, Türkiye, büyüme hızı, yaşam maliyeti, kazanç vergisi, işlem maliyeti ve turizm sektör büyümesi gibi verileriyle İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkeleri geride bıraktı.

  • İlk iki sırada Kolombiya ve Karadağ (Montenegro) yer aldığı listede, Türkiye'yi uygun fiyatlı konut, iyi kira getirisi, uygun yaşam şartları ve 250 bin dolara vatandaşlık teşviği öne çıkardı.

TÜRKİYE TÜM CAZİP ÖZELLİKLERE SAHİP

Türkiye, cazip bir pazarda aradığımız tüm temel özelliklere sahip Remote Ventures Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Matthew Campbell, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, dış pazarları kolayca izlemeye, yükselen mahalleri keşfetmeye, mülkleri detaylarıyla tanımaya ve analiz etmeye, fırsatları yatırıma dönüştürmeye yardım eden bir yatırım şirketi olduklarını söyledi.

Türkiye'nin şu anda uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için inanılmaz fırsatlar sunduğunu dile getiren Campbell, "
Türkiye, cazip bir pazarda aradığımız tüm temel özelliklere sahip olduğu için öne çıktı.
" dedi.

İSTANBUL'DA 120 BİN AVRO CİVARINDA

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise bir yabancının bir gayrimenkulü yaklaşık 400 bin avroya aldığını, bu rakamın İstanbul'da ise 120 bin avro seviyesinde olduğunu söyledi. Özgün, "Araştırma; Türkiye'nin gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini, karlılığını ve gelecek vaat eden potansiyele sahip olmasını çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. 200'den fazla ülke arasından seçilen 25 pazar arasında 14. sırada yer almak sektörümüz açısından son derece önemli." dedi.


TURİST SAYISINI EN ÇOK ARTIRAN İKİNCİ ÜLKE OLDUK

Türklerin en çok konut aldığı ülkelerden Karadağ araştırmada ilk ikide Karadağ'da gayrimenkul projeleri hayata geçiren Türk şirketi Mirnadom'un Üst Yöneticisi (CEO) Serkan Şahin, araştırmaya göre listenin üst sıralarında yer alan Karadağ'ın en önemli özelliğinin büyüme hızı ve konut fiyatının düşüklüğü olduğunu söyledi.

Bir konutun ortalama 50 bin avroya alınabildiği Karadağ'ın 3-4 yıl içinde AB'ye tam üye olmasının beklendiğini dile getiren Şahin
, “Geçen yıl turist sayısını en çok artıran ülke yüzde 21 ile Karadağ, ikinci yüzde 14 ile Türkiye oldu” dedi. Şahin, "ABD'li şirketin endeksinde ikinci sırada bulunan Karadağ, Türklerin yurt dışında en çok konut aldığı ülkeler arasında bulunuyor. Bu açıdan Türklerin yurt dışında doğru yatırım yapmış olduğunu daha iyi görebiliyoruz." diye konuştu.


#Konut
#Türkiye konut
#Remote Ventures
#Karadağ
#İspanya
#Portekiz
#Yunaistan
4 yıl önce