|

Yerli jet motoru çalıştı

Kale Grubu’nun 2012 yılından beri üzerinde çalıştığı turbo jet motoru bitirildi. Sorunsuz çalışır hale getirilen ve yakında füze üzerine takılarak son testinin tamamlanacağı turbo jet motor, Kale Grubu’nun dün yaptığı toplantı ile tanıtıldı.

Mine Açar
04:00 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:15 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Osman Okyay
Osman Okyay

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 25 milyon dolar ödenek koyduğu bir o kadar da Kale Havacılık şirketinin harcayarak 50 milyon dolara malolan turbo jet motoru bundan sonra Türk malı füzelerin üzerine yerleştirilecek. Daha önce Fransız jet motorlarını kullanmak zorunda kalan Türkiye, artık tam anlamıyla kendi jet motorunu kullanmaya başlayacak.

İHRACAT İÇİN TEMAS

Konuya dair Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, “Artık turbo jet sorunsuz çalışmaya başladı. Motoru geliştirirken altyapı parçalarını da ürettir hale geldik. Bu durum bugüne kadar yoktu. Bundan sonraki hedefimiz insansız hava araçları ve uzun ömürlü motorlar. Bu yatırımı yaparken bunu da planladık” dedi. Turbo jetin isminin KTJ 3200 olarak belirlendiğini söyleyen Okyay, “Bu alanda dünyada global oyuncu olmayı istiyor ve hedefliyoruz. Bu anlamda yurt dışına satışı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Seri imalat siparişleri almadık henüz ancak ilk etapta 100’lerce üretim olacaktır” diye konuştu.

IDEF’TE TANITIM

Okyay, IDEF 2019’da Turbojet Motoru, Krueger Flap, Kanatlı Güdüm Kiti ve Milli Piyade Tüfeği ve hafif silahlar gibi Kale Savunma ve Havacılık şirketlerinin özgün ürünlerinin sergileneceğini de belirtti.

#​Kale Grubu
#Jet Motoru
#Osman Okyay
#IDEF 2019
5 yıl önce