Kızını da kaybetti
00:00, 14/07/2013, Pazar
Yeni Şafak
Kızını da kaybetti
Ordu''da geçen hafta meydana gelen kazada eşi, iki çocuğu ve kardeşini kaybeden Ahmet T.''nin yaralı olarak hastaneye kaldırılan 11 yaşındaki kızı Tuğba T. de öldü. Acılı baba, doktorların isteği üzerine kazadan geriye kalan tek çocuğunun organlarını bağışlamayı kabul etti. Küçük Tuğba''nın böbrekleri iki hastaya nakledildi.
Ordu''da yaklaşık bir hafta önce meydana gelen trafik kazasında eşi ve 2 oğlunu kaybeden baba Ahmet T., aynı kazadan yaralı olarak kurtulan 11 yaşındaki kızı Tuğba''yı da yitirdi. Peşpeşe dayanılmaz acılar yaşayan baba, hayatının en zor kararlarından birini vererek, kızının organlarını bağışladı. Gülyalı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında annesi Aysel, ağabeyleri Murat ve Şükrü ile amcası İlhan T.''nin yaşamlarını yitirdiği kazadan yaralı kurtulan Tuğba T.''nin tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların kendisiyle yaptığı görüşmenin ardından acılı baba geriye kalan tek çocuğunun organlarını bağışlamayı kabul etti. Bunun üzerine Samsun ve Antalya''dan gelen uzman ekipler, Tuğba''nın böbreklerini operasyonla alarak iki hastaya nakledilmek üzere Samsun ve Antalya''ya götürdü. Nakil işlemleri sırasında baba Ahmet Temüz''ün çok üzgün olduğu gözlendi. Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, böyle bir acı olay sonrası geriye kalan tek çocuğunun organlarını bağışlayan baba Ahmet T.''ye teşekkür etti.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Hastanedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuğba''nın naaşı, babası ve yakınları tarafından alınarak memleketi Giresun''a götürüldü. Tuğba için Keşap ilçesi Yazlık köyünde cenaze töreni düzenlendi. Okulun bahçesindeki törende gözyaşları sel olurken, baba Ahmet T. güçlükle ayakta durabildi. Tuğba''nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yazlık köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.
Hatırlanacağı gibi, cenazeye katılmak için İstanbul''dan yola çıkan İlhan T. (42) idaresindeki otomobil, Ordu''da park halinde bulunan TIR''a arkadan çarpmış, kazada, sürücü ile Aysel, Murat ve Şükrü T. hayatını kaybetmiş, Tuğba ise ağır yaralanmıştı.
Başlıklar :






