|

Atsushi Miyazaki Parkı açıldı

Sarıyer Belediyesi tarafından, Van depreminde yıkılan Bayram Otel''inin enkazında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki adına yaptırılan "Japon Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

Cihan
00:00 - 6/10/2013 Pazar
Güncelleme: 12:37 - 6/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Atsushi Miyazaki Parkı açıldı
Atsushi Miyazaki Parkı açıldı

Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer ile kardeş belediye olan Almanya'nın Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk ve Japon milli marşlarının söylenmesiyle başlayan törende, Vanlı Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Miyazaki için bestelediği türküyü seslendirdi. Törende ayrıca bir Japon müzik grubu da konser verdi.

Umut Oran yaptığı konuşmada Türk – Japon dostluğuna değindi. Oran, "Van depreminde her iki ülke kardeşlik bağlarını yenilemiştir. Bugün Ertuğrul Fırkateyni kazasında ölenlerin anısına Japonya'nın Kushimoto şehrinde bir anıt dikilmiştir. Japon dostlarımız bir şehitlik anıtı dikmişlerdir ve orada bir müze açmışlardır. İşte bugün de değerli belediye başkanımız, buraya gelen ve hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki adına Türkiye'de bir dostluk ve kardeşlik parkının açılışını yapıyor. Japon yardımseverler, depremle birlikte hemen Türkiye'nin yardımına koştular. Burada hayatını kaybeden Miyazaki, sadece Japonların kahraman evladı değil, bugün Türkiye'nin de onurlu, fedakar ve cesur bir evladıdır. Türk halkı, iki yıl önce onu bağrına bastı ve asla unutmayacaktır. Bugün bu park, onun adının unutulmayacağının kanıtıdır." dedi.

Japon Başkonsolos Fukuda ise, Sarıyer''de bir Japon parkının yapılmasından dolayı tebriklerini sundu.

10 yıl önce