|

Kılıçdaroğlu'ndan seçim fetvası: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermenin 'günah' olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermenin 'günah' olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı seçmenini 'ahlaksız' olmakla itham eden Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’a oy verenler yapmayın, etmeyin, günaha girmeyin. Samimi bir Müslüman bu kadar büyük bir günaha girmez. Ahlaklı, erdemli olmalı herkes." diye konuştu.

00:55 - 27/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 27/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlere 'günah işliyorsunuz' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlere 'günah işliyorsunuz' dedi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullandı. Sandıktan Cumhur İttifakı ile Recep Tayyip Erdoğan ezici farkla üstün çıktı. Erdoğan'dan yaklaşık 2 milyon 600 bin oy fark yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tura kalan seçimler öncesinde söylem değişikliğine gitti. İlk tur öncesinde terör örgütlerine 'özgürlük' ve 'kayyumları kaldırma' vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesinde 'milliyetçi' kılığa büründü.



Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakı seçmenini 'ahlaksız' diyerek hedef aldı: Erdoğan’a oy verenler yapmayın etmeyin günaha girmeyin

Akşam saatlerinde Fox TV canlı yayınına konuk olan CHP lideri, bir de seçim fetvası verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermenin 'günah' olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı seçmenini 'ahlaksız' diyerek hedef alan Kılıçdaroğlu,
"Erdoğan’a oy verenler yapmayın, etmeyin, günaha girmeyin. Samimi bir Müslüman bu kadar büyük bir günaha girmez. Ahlaklı, erdemli olmalı herkes. Devletini düşünüyorsa yeniden düşünmeli ve oyunu vermeli.
" diye konuştu.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seçim
#Günah
1 yıl önce