Türk milletini idam ettiler

00:00, 28/05/2022, Cumartesi
Yeni Şafak
Türk milletini  idam ettiler
AK Parti İstanbul İnsan Hakları Başkanlığı, aşbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle andı.

AK Parti İstanbul İnsan Hakları Başkanlığı, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılında, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle andı.

AK Parti İstanbul İnsan Hakları Başkanlığı, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılında, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle andı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Yıldız Konal Süslü ile partililerden oluşan bir grup, 81 il teşkilatı tarafından yapılan eş zamanlı basın açıklaması kapsamında, Anıt Mezar’da toplandı.

Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının Türkiye’nin gelişmesi için her alanda gayret sarf ettiği anlatıldı. 1960 darbesi ve sonrasındaki yargılamaları değerlendirilen açıklamada, “İdam edilenler yalnızca başbakan, bakan, milletin vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk milleti olmuştur” tespitinde bulunuldu. Basın açıklamasının ardından Sabri Ülker Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Emirhan Uzun, Kur’an-ı Kerim okudu ve dua edildi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026