Halime Kirazlı
16:46, 24/08/2026, Pazartesi

İslam’ı seçtiler, yolculuklarını milyonlar izliyor

Londra’dan Toronto’ya, Viyana’dan Seul’e kadar yakın zamana dek Müslüman olmayan birçok insan, İslam’ı seçtikten sonra yaşadığı değişimi sosyal medyada paylaşmaya başladı. İlk namazlarından Kur’an öğrenme çabalarına kadar hayatlarını milyonların önünde gösteren bu isimler, yeni Müslümanlar için de bir dayanışma alanı oluşturuyor. Veriler toplam Müslüman nüfusundaki büyümeyi ortaya koyarken, sosyal medyadaki görünürlük “Dünyada yeni bir ihtida dalgası mı yaşanıyor?” sorusunu gündeme getiriyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin 2025’te yayımladığı rapora göre dünyadaki Müslüman nüfus, 2010 ile 2020 arasında yüzde 21 büyüyerek 347 milyon arttı. İslam, bu dönemde en hızlı büyüyen din oldu. Dünya Hristiyanlık Veritabanı’nın 2026 tahmini ise Müslüman nüfusunun 2,1 milyarı aştığını gösteriyor. Toplam nüfus artışını ölçen bu veriler sonradan Müslüman olanların sayısını tek başına ortaya koymasa da İslam’ı seçerek yolculuğunu paylaşan insanların görünürlüğü dikkati çekiyor.

İngiltere’nin tanınan İslami içerik üreticileri Christopher ve Ben, geçen yıl İstanbul’da Yeni Şafak’a verdikleri röportajda İslam’ın hayatlarına ibadetin yanı sıra temizlik, güzel giyinme, nezaket ve faydalı işler yapma anlayışı kazandırdığını anlatmıştı. Müslüman kimlikleri nedeniyle ölüm tehditleri almalarına rağmen içerik üretmeyi sürdüren ikilinin yanı sıra Norveçli Kristian da 237 bin kişiye ulaşan hesabında namazlarını, Kur’an halkalarını ve yardım faaliyetlerini paylaşıyor.

Yorumlarda destek oluyorlar

Bu görünürlük yalnızca İngilizce konuşulan ülkelerle veya erkek içerik üreticileriyle sınırlı değil. Kanadalı Inna, “İslam’a yolculuğum ve sonrasındaki hayatım” dediği hesabında başörtülü bir kadın olarak yaşadıklarını anlatıyor. Avusturyalı Antonia Almanca içerikler üretirken Belçikalı Nathan “Müslüman bir mühtedinin bir günü”nü, Güney Koreli Hamdan Kim ise bir havalimanında mescit bulduğunda yaşadığı mutluluğu takipçileriyle paylaşıyor. Bu hesaplarda dünyanın farklı yerlerinden Müslümanlar yeni Müslümanlara Kur’an gönderiyor, ibadetleri öğrenebilecekleri kaynaklar öneriyor ve yaşadıkları zorluklarda destek oluyor.

İslam birleştirici güç

Bu etki zaman zaman Müslüman olmayanlara da ulaşıyor. İngiltere’de otizmli ve konuşma engelli Joshua ile babası Dan Harris, Müslüman karşıtı nefret eylemlerinin ardından başlattıkları “Cake Not Hate” kampanyasıyla 60’tan fazla camiyi ziyaret etti; geçen aylarda Türkiye’ye de geldi. Müslümanların kendilerine gösterdiği merhameti, misafirperverliği ve aidiyet duygusunu anlatan baba-oğulun hikâyesi, bu karşılaşmaların bazen bir insanın İslam’ı seçmesine, bazen de yıllardır taşıdığı bir önyargının sessizce değişmesine vesile olabildiğini gösteriyor.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026