Şile'de bir denizcinin daha cesedine ulaşıldı

İstanbul Şile açıklarında radardan kaybolan geminin mürettebatına ilişkin yapılan çalışmada bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.

Haber Merkezi IHA
Şile'de batan demir yüklü kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.

Şile açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.

Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinin batması sonucu Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bir denizcinin daha cesedine ulaşıldı

Arama kurtarma ekipleri kaybolan bir mürettebatın daha cesedine ulaştı. Endişeli bekleyişleri süren mürettebatın yakınları, acı haberi aldıklarında gözyaşlarını tutamadı.

Arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Şile Kaymakamı Salih Yüce, bir vatandaşın daha cesedine ulaşıldığını, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Öte yandan arama faaliyetleri sonucunda 4 mürettebatın cesedine ulaşılmış oldu.

Şile açıklarında batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin mürettebatının fotoğrafları çıktı

FOTOĞRAF 8
Batan geminin arama çalışmaları havadan görüntülendi
Şile açıklarında batan Türk Bayraklı 78,5 metre boyunda “BİLAL BAL" isimli kargo gemisini ve 10 kişilik mürettebatını arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şile'nin Ağva Karacaköy'den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürülen çalışmalar havadan görüntülendi. Görüntülerde ekiplerin arama çalışmaları yer alıyor.

Şile açıklarında kuru yük gemisi battı
Sahi̇l Güvenli̇k Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şile açıklarında icra edilen arama kurtarma operasyonunun Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından müşterek olarak gerçekleştirildiği bildirildi. İcra edilen çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı "TCG ALEMDAR" gemisi tarafından kayıp geminin yerinin tespit edildiği belirtildi. Son teknoloji̇ si̇stemleri i̇le dünyanın sayılı arama kurtarma gemi̇leri̇nden bi̇ri̇ olduğuna işaret edilen "TCG ALEMDAR"ın i̇leri̇ teknoloji̇ sonar si̇stemi̇ i̇le batan gemi̇ni̇n mevki̇si̇ni̇ beli̇rleme, i̇nsansız sualtı ci̇hazı i̇le bin metre deri̇nli̇ğe kadar arama yapma ve görüntü alma, deri̇n su dalış ti̇mleri̇ i̇le arama faali̇yetleri̇ni̇ destekleme kabi̇li̇yeti̇ne sahi̇p olduğu aktarıldı.