SP’den ittifaka yeşil ışık

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, AK Parti ile ittifak iddialarına ilişkin, “Ülkenin sorunlarını çözecekse, o eli havada bırakmayız” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
SP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, seçim startını 30 Ağustos'ta vereceklerini söyledi. SP olarak ülke menfaatine olacak ittifaklardan kaçınmayacaklarını belirten Aydın, “Bütün seçim dönemlerinde dile getirdik. İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir.

UZATILAN ELİ TUTARIZ

Oturup anlaşamamak kötüdür. Biz SP olarak bütün siyasi partilerle ülke menfaatine bir seçim ittifakı yaparız. Ne ittifaklar ne koalisyonlar siyasi partilerin kendilerinden feragat ettiği anlamına gelmez. Önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Ülkemizin sorunları var. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız. Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz” diye konuştu.