2025 hac kayıt tarihleri belli oldu mu, hac kayıtları nasıl, nereden yapılır?

Hac kura tarihleri hala büyük bir ilgi konusu olarak önemini koruyor. Kutsal toprakları ziyaret ederek hac ibadetini yerine getirmeyi arzulayan vatandaşlar, bu önemli bilgiye ulaşmak için internet arama motorlarını aktif bir şekilde kullanıyorlar. Hac kayıtları yapanlar için 2025 hac kuraları çekilecek ve kutsal topraklara gidecek hacı adayları da netleşmiş olacak. Peki hac kayıt tarihleri ne zaman? Hac kayıtları nasıl, nereden yapılır? 2025 hac kayıt ücreti ne kadar, belli oldu mu? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hac kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?

Hac kayıt tarihleri ile hac kura çekilişleri kutsal topraklara gitmek isteyen milyonlarca hacı adayının gündeminde. İslam'ın beş şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek isteyenler hac başvurusunda bulunmakta. Diyanet hac için başvuruda bulunanlar için kura çekerek hacca gitmeye hak kazanan adayları belirliyor. 2025 hac kayıtları ile hac kura çekiliş tarihinin açıklanıp açıklanmadığı merak konusu.

2025 hac kayıtları ne zaman başlayacak hac kura çekilişi tarihi belli oldu mu?

2025 Hac kayıt tarihi hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 2025 hac kayıtlarına ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklama yapılması bekleniyor. 2024 yılı hac ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılmıştı.

Hac kayıt ücreti ne kadar?

2025 yılı hac kayıt ücretleri henüz açıklanmadı. 2024 yılı için ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, kayıt ücreti olarak 450 TL yatırmışlardı.

Hac kura sonuçları e devlet sorgulama ekranı

2024 yılı için kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 473 bin 65 kişinin katıldığı hac kuraları çekilmişti. Hacı adayları, sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilmişti.

2024 hac kura sonuçları sorgulama ekranı

Hac kesin kayıt tarihleri ne zaman?

2024 hac kesin kayıtlarının 6-24 Kasım arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Erbaş, her ilde ve her bir hac konaklama türünde Diyanet İşleri Başkanlığının yüzde 60, acentelerin yüzde 40 oranını geçmemek üzere kayıt yapabileceğini açıklamıştı.

Hac başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

2025 yılı hac başvuruları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Diyanet'in açıklaması sonrası Hac başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? sorusunun cevabı da böylelikle netleşmiş olacak.

Hac kayıtları nasıl yapılacak?

Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenecek. İl, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla durumlarında güncelleme yapabilecek.

Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilecek. Söz konusu yaş aralığında bulunan çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

HAC ÖN KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

HAC DURUMU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Hac başvuru belgeleri neler?

Hac İçin Gerekli Evraklar

Diyanet acenta kayıt belgesi

Uçuş tarihinden itibaren en az 8 ay geçerli ve çipli pasaport,

TC Kimlik Numaralı Nüfus cüzdanının arkalı- önlü fotokopisi,

2 adet vesikalık fotoğraf (Arka Fon Beyaz),

Menenjit Aşı Kartı (İl ve İlçe Sağlık Merkezlerinde yapılmaktadır.)

Haccın şartları neler?

Müslüman olmak.

Kâfir ülkesinde olanın, haccın farz olduğunu işitmesi.

Akıl baliğ olmak.

Hür olmak.

Nafakadan fazla olarak, hacca götürüp getirecek ve evindekilere yetecek kadar parası olmak.

Hac vaktinin gelmiş olması. [Hac vakti, arefe ve bayram günleri olmak üzere, 5 gündür.]

7- Hacca gidemeyecek kadar, kör, hasta, ihtiyar ve sakat olmamak.

Diyanet hac ücretleri ne kadar?

2025 hac ibadeti için ücretlerin kura çekimi sonrasında açıklanması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl açıklanan 1 kişilik hac fiyatları şöyleydi:

2 Kişilik Oda 26.000 SAR

3 Kişilik Oda 24.000 SAR

4 Kişilik Oda 22.000 SAR

Hac nedir? Hac nasıl yapılır resimli anlatım!