|

Enerjiye Türk yönetici

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gülefşan Demirbaş, Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği verdiği Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği-Mediterranean Energy Regulators (MEDREG) başkanlığına seçildi.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:19 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Gülefşan Demirbaş
Gülefşan Demirbaş

Akdeniz bölgesindeki enerji pazarını hayata geçirmek üzere 2006 yılında enerji düzenleyicileri arasında kurulan MEDREG’te 2007 yılından itibaren EPDK de kurucu olarak yer alıyor. MEDREG, 2007 kasım ayı itibariyle dernek statüsü kazanarak, meslek birliği ve uluslararası bir kuruluş olarak faaliyet sağlıyor.

MEDREG’İN ÖNEMİ ARTIYOR

Demirbaş'ın Ürdünlü rakibinin önceki gün İstanbul'da gerçekleşen seçimli genel kurulunda EPDK'nın dernek üyesi ülkeler üzerinde haftalar öncesinde başkanlık için kurduğu başarılı çalışma sonucu adaylıktan çekildiği öğrenildi. Tek aday olarak seçilen Demirbaş'ın başkanlığını üstlendiği MEDREG’in öneminin her geçen gün artırdığına dikkat çekiliyor. Daimi başkan yardımcılığı İtalyanlarda olan MEDREG’in bütçesinin yüzde 90’ınını Avrupa Komisyonu sağlıyor.

#​Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
#EPDK
#Gülefşan Demirbaş
5 yıl önce