|

THY'nin yükünü çekecek

Turkish Cargo’nun ilk “Boeing 777” kargo uçağı törenle teslim alındı. En uzun menzilli uçak, THY'nin kargo gelirlerini artırması bekleniyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 29 Ekim 2018’de 3.Havalimanı’nda olacaklarını söyledi. Aycı, "İlk saatten itibaren, inşallah uçaklarımız oraya inecek ve kalkacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bilal Ekşi - İlker Aycı
Bilal Ekşi - İlker Aycı

Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markası Turkish Cargo’nun filosuna yeni kattığı Boeing-777 kargo uçağının teslim töreni gerçekleştirildi. Atatürk Havalimanı’nda yeralan THY Teknik Hangarı’nda gerçekleşen törene çok sayıda davetli katıldı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Boeing 777 kargo uçağının yer operasyonuyla uyumlu ve sessiz uçaklardan biri olduğunu söyledi.

EN UZUN MENZİLLİ UÇAK

Aycı, 102 tonluk kargo kapasitesine sahip uçağın 9 bin kilometreyi aşan menzile sahip olduğunu kaydetti. Bu özelliği ile Aycı, uçağın dünyada en uzun menzile gidebilen özelliğe sahip olduğunu ifade etti. Aycı, ”Uzun menzilli olması hasebiyle özellikle kargo sektöründe şirketimize kazandırılması son derece anlamlı bir uçak” dedi. Uçağın diğer özelliklerinden bahseden Aycı, “Çevreye de duyarlı, bu anlamıyla da yakıt verimliliği bakımında da son derece önemli performansları beraberinde taşıyan, ileri teknolojiye sahip, güvenilir ve sektörde kendini ispatlamış, kanıtlamış bir uçak. Az evvel büyük bir heyecanla, tüylerimiz diken diken olarak onun havalimanımıza ilk inişini birlikte müşahede ettik. İnşallah, ilk seferini değerli kardeşlerimizle, pilotlarımızla, uçucu personelimizle birlikte Dubai’ye gerçekleştirecek” dedi.

55 NOKTAYA UÇUYOR

Turkish Cargo’nun yıl başında 55 noktaya uçtuğunu anımsatan Aycı, kasımda ise bunun 72 noktaya geldiğini ifade etti. Aycı, ocak ayından itibaren bunun daha da artacağına işaret ederek, “Özellikle Toronto, Houston, Zaragoza, Bogota ve inşallah kısa sürede iznini alırlarsa, Meksika’yı da buna dahil edecekler. Meksika dahil olana kadar bir süre Miami’ye uçup buradan operasyon yapacaklar ama Meksika iznini aldıktan sonra Miami’yi Meksika ile becayiş yapacaklar” dedi. Gelecek yıl yeni açılan kargo hatlarıyla 82 noktaya operasyon yapacaklarını kaydeden Aycı, taşınan kargoyu yüzde 29 artışla 1 milyon tona getirdiklerini bildirdi. Bunun asla yetmeyeceğini ifade eden Aycı, yeni havalimanıyla sektördeki iddialarını, ufuk ve vizyonu daha da ileriye taşıyacaklarını anlattı.


29 Ekim’de Üçüncü Havalimanı’nda ilk uçuş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanına taşınma sürecine ilişkin “29 Ekim 2018’de THY yeni evinde olacak. Daha ilk günden, ilk saatten, ilk saniyesinden itibaren, inşallah uçaklarımız oraya inecek ve kalkacak. Bunun gayreti içindeyiz" dedi.

Aycı, yeni havalimanıyla İstanbul’un ürünlerin, hizmetlerin ve malların da çok hızlı bir şekilde dünyaya arz edilmesinde kritik rol oynayacağına dikkati çekerek, “Dünyada ilk beş kargodan birisi olma hedefiyle bu yolda yürünmektedir. İlk beş kargo şirketinden birisi olmak üzere, iş ortaklarımızla birlikte, mesai arkadaşlarımla birlikte, Genel Müdürümüz ve yönetim kurulumuzla birlikte her beraber başarılı bir dönem geçirme arzusundayız” değerlendirmesinde bulundu.

#THY
#Boeing 777
#Kargo Uçağı
6 yıl önce