İstanbul Maltepe’deki kiracı-ev sahibi dehşetinde kan donduran detaylar: Zanlının evinden cephanelik çıktı
09:37, 11/09/2026, Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Maltepe'de 20 yıllık kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan tahliye ve masraf tartışması, güpegündüz korkunç bir katliama dönüştü. Gülsuyu Mahallesi'nde öğle saatlerinde 63 yaşındaki kiracı Mehmet Taşkaya, 61 yaşındaki ev sahibi Osman Akyol ve eşi Nursen Akyol'u silahla vurarak hayattan kopardı. Kan donduran saldırı sırasında tarafların yanında bulunan avukat Emir Ali Spor ise kurşunların hedefi olarak ağır yaralandı. Olay sonrası kiracı Mehmet T.'nin adresinde polis ekipleri tarafından arama gerçekleştirildi. Zanlının dairesinden adeta cephanelik çıktı.
İstanbul Maltepe'de kiracı dehşet saçtı… Mehmet Taşkaya, 20 yıldır dairelerinde oturduğu Osman Akyol ve eşi Nursen Akyol çiftine kurşun yağdırdı. Akyol çifti olay yerinde hayatını kaybederken avukatları ise yaralandı.

Olay, saat 13.10 sıralarında Gülsuyu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kiracı Mehmet T., tartıştığı ev sahibi çifte silahla ateş açtı. Saldırıda ev sahibi Osman Akyol ve eşi Nursen Akyol hayatını kaybederken, olay yerinde bulunan avukat Emir Ali S. ise ağır yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, özel harekat ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplere direnen şüpheli Mehmet T.'nin binadan etrafa silahla ateş ettiği öğrenildi. Şüpheli, özel harekat polisleri tarafından yakalandı.

Maltepe'de tartıştığı ev sahibi Osman Akyol (61) ve eşi Nursen Akyol'a (61) silahla öldüren kiracı Mehmet T.'nin adresinde polis ekipleri tarafından arama gerçekleştirildi. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar, tüfek, biber gazı ve fişek ele geçirildi.

ŞÜPHELİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI
Polis ekipleri tarafından şüpheli Mehmet T.'nin evinde arama gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda evde, 2 ruhsatsız tabanca, 1 havalı tüfek, 1 havalı tabanca, 331 adet fişek, 10 tabanca gaz tüpü, 1 kılıç, 2 kama bıçağı, 1 kelepçe, 4 biber gazı, 1 olay yeri inceleme şeridi ve 10 kutu fişek saçması ele geçirildi.

Taşkaya'nın ayrıca binaya 500 bin dolar masraf yaptığı tartışmanın da bunun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan saldırganın "hakaret, tehdit ve konut dokunulmazlığı" suçlarından sabıkası olduğu belirtildi.
