|

17-25 Aralık’ı sahiplerine iade ettik

HSYK’nın meslekten ihraç ettiği savcılar için ‘Dönemin savcısı oldular’ ifadesini kullanan Davutoğlu, “Dün, savcıların görevlerinden alınması ve meslekten men edilmesi, HSYK kararı, şunun tescilidir: 27 Nisan’daki e-muhtırayı aynen iade ettik ya, şimdi bunların iddianamelerini de aynen sahiplerine iade ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:30 - 13/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Kütahya ve Uşak'ta vatandaşlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin darbeler karşısındaki tavrına tepki gösterdi. Onbinlerin coşkuyla desteklediği Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye ve arkasındaki paralel çeteye tek tek soralım: şimdiye kadar 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Şimdi 12 Eylül vesilesiyle, 12 Eylül'ün generalinin vefatıyla herkes darbe karşıtı kesiliyor? Peki 27 Mayıs'ta Adnan Menderes asılırken neredeydiniz? 28 Şubat'ta neredeydiniz? 28 Şubat'ta bu milletin evlatları ızdırap çekerken, CHP, MHP, 28 Şubat'ın yanında saf tuttu. HDP ise zaten 12 Eylül'ün ürünü, o baskıların ürünü.



KİMSE DİL UZATAMAZ


CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? 27 Mayıs'ta rahmetli Adnan Menderes şehit edildikten sonra CHP askeri yönetimin altında hükümet kurmadı mı? Nasıl bir iki yüzlülük bu? CHP Genel Başkanı, utanmadan arlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızla Evren'in adını yan yana zikretmeye kalkıyor. Biz her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız da bütün AK Parti kadroları her zaman darbecilerin, vesayetin karşında durduk, durmaya devam edeceğiz. 28 şubat'tan sonra Pınarhisar Cezaevi'ne onurla yürüyen ve hiçbir şekilde darbecilerden medet ummayan cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz.



SENDELETEMEDİLER


Bizi yeni darbelerle, yeni vesayetlerle yıkmaya çalıştılar. Gezi provokasyonları yaptılar. Bizi sarsabildiler mi? 27 Nisan e-muhtıra'dan sonra Cumhurbaşkanı'nı AK Parti içinden, Sayın Abdullah Gül'ü seçtik mi? Engelleyebildiler mi? Gezi provokasyonları sonrasında Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi hedef aldılar. Bizi bir an dahi sendeletebildiler mi?



ESKİ TÜRKİYE YOK


Dün, savcıların görevlerinden alınması ve meslekten men edilmesi, HSYK kararı, şunun tescilidir: 27 Nisan'daki e-muhtırayı aynen iade ettik ya, şimdi bunların iddianamelerini de aynen sahiplerine iade ediyoruz. Sizin seçtiğiniz Başbakan görev yaparken, bugün görevinden alınan savcılar var ya, 'dönemin Başbakanı' diye iddianame hazırladılar. Ey gafiller karşınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'de biz bunlara boyun eğer miydik? Eğmedik. Ne oldu? 'Dönemin Başbakanı' dedikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Cumhurbaşkanı ama onlar dönemin savcıları oldular, savcıları. Şu anda savcı değiller, olmayacaklar.



SURİYE'YE DE ÖYLE GİDERİZ


Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittim. Sayın Bahçeli, 'Kimden izin aldın da oraya gittin' dedi. Biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız. Önümüzde Mehmetçik vardı, Mehmetçiğin elinde Türk yapımı silah, gökyüzünde Türk yapımı uçak, helikopterin olduğu bir Türkiye, kimseden izin almaz. O izin, sizin döneminizdeydi Bahçeli. Uşak'ın Eşme'sine ne kadar gidersek ve gitmişsek, Suriye'nin Eşmesi'ne de biz öyle gideriz. Kimseden izin almayız.



İstanbul Başbakan'ı bekliyor


AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 17 Mayıs Pazar günü İstanbul Maltepe'de düzenlenecek miting için 3 hafta öncesinden çalışmalara başladıklarını söyledi. Maltepe mitinginin 7 Haziran seçimleri öncesinde bir prova olduğunu belirten Temurci, “Bu mitingde milyonları ağırlayacağız ve yeniden tüm Türkiye'ye, tüm coğrafyaya AK Parti'nin 7 Haziran'da elde edeceği siyasi başarının sinyalini Maltepe Meydanı'ndan vereceğiz” ifadelerini kullandı. Miting için 80 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde dev bir sahne oluşturulduğunu ifade eden Temurci, “Nerdeyse 5 bin kişi haftalardır bu miting için çalışıyor. Milyonlarca insan sadece AK Parti için değil, bu ülkenin güven, istikrarı ve yarını için bir araya gelecek” dedi.



Kabul edilemez


Başbakan Davutoğlu, Ukrayna krizinin Avrupa'nın güvenliğinin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Davutoğlu, "Rusya'nın illegal ilhakı kabul edilemez. Kırım Tatarlarının izolasyonunu engellemek hayati önem taşıyor" dedi



Antalya'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Davutoğlu, “Irak ve Suriye'yi DAEŞ'ten temizlemek için uluslararası camianın daha iyi koordine olmak ve iş birliği yapmak zorunda olduğu tek operasyon sahnesi olarak görülmeliyiz” dedi.



NATO'yu çevreleyen bölgelerdeki çatışma, etnik ve mezhepsel sorunlara dikkati çeken Davutoğlu, bu sorunlarla başedebilmek için gelecek odaklı düşünce sistemine sahip olmak gerektiğini söyledi. NATO'nun Afganistan'daki varlığının sürmesi gerektiğini vurgulayan ve bu konuda Türkiye olarak desteklerini sürdüreceklerini belirten Başbakan, “Afganistan'ın milli güvenliğinin ve savunma güçlerinin finansal sürdürülebilirliği için 2015-2017 dönemi için 60 milyon dolar katkıda bulunacağız” diye konuştu.



AVRUPA GÜVENLİĞİ KIRILGAN


Davutoğlu, Ukrayna krizinin Avrupa'nın güvenliğinin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğine işaret ederek, “Ukrayna'ya halkının güvenliğini daha iyi sağlaması için destek vermeliyiz. Ukrayna'ya elimizi uzatırken, Kırım halkının da çektiklerini unutmamalıyız. Rusya'nın illegal ilhakı kabul edilemez. Kırım Tatarlarının izolasyonunu engellemek hayati önem taşıyor” dedi.


Suriye'de çözümün “Suriye halkının talep ve istekleri temelinde özgün siyasi dönüşüm süreci” olduğunu dile getiren Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu olmadan Suriye'de siyasi sürecin meşruiyet sorunu yaşayacağına dikkati çekti.



KERRY İLE 45 DAKİKA


Davutoğlu, toplantıdan önce, önceki gün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul etti. Davutoğlu ve Kerry görüşmesi, yaklaşık 45 dakika sürdü. Davutoğlu, Kerry ile görüşmesinin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşme de yaklaşık 20 dakika sürdü.



#seçimler
#ak parti mitingi
#Davutoğlu
9 yıl önce